Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για να σταματήσουν οι νοθείες

Σε κοινή τους δήλωση, οι Γ. Μαυρίκος,Γ. Σταυρόπουλος και Χ. Κατσώτης, μέλη της ΕΕ της ΓΣΕΕ, τονίζουν: "Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που κηρύσσει άκυρες όλες τις αποφάσεις του νόθου Συνεδρίου της ΠΝΟ, που έγινε το Δεκέμβρη 1997, δείχνει το μέγεθος της νοθείας που συντελέστηκε στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και κατ' επέκταση στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που έγινε το Μάρτη του '98.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται σε εκτεταμένα στοιχεία νοθείας, στο προκλητικά αντιδημοκρατικό καταστατικό της ΠΝΟ, στους παράνομους αποκλεισμούς εκλεγμένων αντιπροσώπων κλπ.

Στο 29ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ τα στοιχεία της νοθείας έγιναν γνωστά και έλαβαν γνώση όσοι συμμετείχαν σ' αυτό, γιατί καταγγέλθηκαν από τα στελέχη της ΕΣΑΚ που επιδίωξαν και τον αποκλεισμό των νόθων.

Ομως, παρά το όργιο της νοθείας που είχε συντελεστεί, οι άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση") επέβαλαν στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ την παρουσία 7 νόθων αντιπροσώπων της ΠΝΟ, όπως και άλλων νόθων από άλλες οργανώσεις. Κεντρικός τους στόχος ήταν, με την αλλοίωση των συσχετισμών, να υπηρετήσουν τον κοινωνικό εταιρισμό, να υπηρετήσει η ΓΣΕΕ απρόσκοπτα τη φιλοκυβερνητική και φιλοεργοδοτική της πορεία.

Θεωρούμε επίκαιρο, μαζί με την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων όπως και άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην επιθετικότητα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, να υπάρξουν αγώνες, που θα σταματήσουν μια για πάντα τις νοθείες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα αποκρούουν τις προσπάθειες κυβέρνησης και εργοδοτών να το επηρεάζουν.

Χρειάζονται αγώνες για να επιβληθεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατική ταξική έκφραση των εργαζομένων. Πρωταγωνιστές σε μια τέτοια πορεία δεν μπορεί παρά να είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ