Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ο συντονισμός στην ημερήσια διάταξη

Με στόχο το συντονισμό των μεταλλεργατών στην κατεύθυνση της αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου, πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών του κλάδου, με πρωτοβουλία του συνδικάτου εργατών μετάλλου Αθήνας "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ".

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε αναφορά από τον Β. Σκουράκη, πρόεδρο του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ", στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, για την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων από το μεγάλο κεφάλαιο και την κυβέρνηση, την άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και τις ευθύνες που φέρουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που, συστρατευμένες - όπως τόνισε - με την κυβερνητική πολιτική, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης, καθορίστηκε πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από τους συνδικαλιστές που παραβρέθηκαν, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του μετάλλου, τονίστηκε η ανάγκη για τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων στην κατεύθυνση της αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος και της ενίσχυσης των ταξικών χαρακτηριστικών του, ενώ όλοι συμφώνησαν να δραστηριοποιηθούν άμεσα στην κατεύθυνση ενημέρωσης και συσπείρωσης των εργαζομένων.

Ως βασικότερος στόχος της σύσκεψης καθορίστηκε η διεύρυνση της επιτροπής των συνδικάτων μετάλλου για την αντιστροφή του κλίματος στο συνδικαλιστικό κίνημα, συσπείρωση σε παναττικό και πανελλαδικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εγκρίθηκε και ψήφισμα που θα αποσταλεί σε όλα τα σωματεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ