Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέλευση εμποροϋπαλλήλων

Σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στις 10πμ, στα γραφεία του, Αγίας Φιλοθέης 5Β στην πλατεία Μητροπόλεως, καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.Τα θέματα της συνέλευσης είναι: Απολογισμός δράσης. Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής. Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός. Τέλος, θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Συλλόγου, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μάρτη και θα διαρκέσουν έως τις 21 Μάρτη.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται ότι οι εμποροϋπάλληλοι βιώνουν την πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματά τους. Καταγγέλλεται ότι ο δρόμος προς την ΟΝΕ, το "εθνικό όραμα" κατά την κυβέρνηση, είναι στρωμένος με αγκάθια για τους εργαζόμενους, ενώ από τα "πυρά" του δεν ξεφεύγουν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό δράσης ο Σύλλογος σημειώνει ότι, μεταξύ άλλων, κατάφερε να παρθούν πίσω δεκάδες απολύσεις, να αναστείλει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, να μην κλείσει το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, να παρθούν πίσω άδειες που η Νομαρχία είχε δώσει σε ορισμένα καταστήματα για λειτουργία και την Κυριακή κ. ά.

Καταλήγοντας, καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους να γραφτούν στο σωματείο, να συσπειρωθούν σ' αυτό και να παλέψουν για την κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση αποδοχών και κοινωνικών παροχών κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ