Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ"ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ"
Μόνος δρόμος η αντιπαράθεση

- Πώς σχολιάζετε την τελευταία τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης ότι στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού ενδέχεται να γίνει ένα τεράστιο συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο;

- Είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης, κατά καιρούς να παρουσιάζει διάφορες σκέψεις για το τι μπορεί να γίνει στο χώρο του αεροδρομίου, μετά την απομάκρυνσή του. Πάντα οι σκέψεις αυτές έχουν ως αφετηρία την πολιτική της να παραδίδει μεγάλους ελεύθερους χώρους στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Η δικαιολογία γι' αυτό είναι η λεγόμενη αυτοχρηματοδότηση των έργων από τους ιδιώτες. Σε αυτήν τη "λογική" εντάσσεται και η τελευταία σκέψη για το συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο στο Ελληνικό. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

- Μπορεί να συνυπάρξει ένα συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο με το Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου που επίσης έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ότι θα γίνει;

- Στο μέγεθος που προβλέπεται και στα χέρια ιδιωτών για κερδοσκοπική εκμετάλλευση, οπωσδήποτε όχι. Κάθε παρουσία μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο με σκοπό το κέρδος, εξ ορισμού έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο, κοινωφελή χαρακτήρα του. Εάν επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι κατά καιρούς εξαγγελίες - σκέψεις της κυβέρνησης, στο τέλος το Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου θα μείνει στα χαρτιά.

- Ποια είναι η στάση της νέας Δημοτικής Αρχής του Ελληνικού μπροστά στα νέα αυτά σχέδια;

- Μέχρι τώρα γενικά δηλώνει ότι για τους χώρους της παραλίας και του αεροδρομίου παραμένει στις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που είχαν παρθεί όταν την πλειοψηφία την είχε η δική μας παράταξη. Ωστόσο, στη θέση της αυτή υπάρχει μια αντίφαση, καθώς δεν αποκλείει και τη μέθοδο της χρηματοδότησης, των όποιων έργων - παρεμβάσεων γίνουν στους χώρους αυτούς από ιδιώτες, τουλάχιστον μερικώς.

Αλλωστε η νέα Δημοτική Αρχή δεν κρύβει την άποψή της για κάποιες μορφές ιδιωτικοποίησης ακόμη και δραστηριοτήτων του δήμου. Οι αντιλήψεις της, γύρω από αυτά τα ζητήματα, καθώς και ο χαρακτήρας που πήρε η πρόσφατη προεκλογική αντιπαράθεση στο δήμο μας, δικαιολογούν να έχουμε σοβαρή ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί να υπερασπιστεί τους χώρους του αεροδρομίου και της παραλίας από την κερδοσκοπική μανία του μεγάλου κεφαλαίου και την πολιτική της κυβέρνησης που τη στηρίζει.

- Τι αντιδράσεις θα υπάρξουν από τη δική σας πλευρά;

- Εμείς ως παράταξη έχουμε ζητήσει, πριν ακόμα υπάρξει η προχτεσινή τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου για το συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο, να γίνει συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το αεροδρόμιο και την παραλία, γιατί υπάρχουν και άλλες εξελίξεις γύρω από αυτά τα προβλήματα, που επιβάλλουν άμεσες και δυναμικές λύσεις. Νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή δε θα αρνηθεί μια τέτοια συνεδρίαση. Αν αυτή δε γίνει άμεσα, θα πάρουμε πρωτοβουλία σαν παράταξη να συνεδριάσει η Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα και να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σωτηρία των χώρων αυτών, πέρα απ' αυτόν της μαζικής και δυναμικής αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ