Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέες αξιώσεις του Ντενκτάς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Νέες αξιώσεις προβάλλει ο Ραούφ Ντενκτάς προκειμένου να δεχτεί να παρακαθήσει σε συνομιλίες.

Αυτή τη φορά ζητεί τροποποίηση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1964, το οποίο αναγνωρίζει μια μόνο κυπριακή κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις, με την ευκαιρία των 35 χρόνων από την έγκριση του ψηφίσματος, ο Ραούφ Ντενκτάς αξιώνει από τη διεθνή κοινότητα να επανεξετάσει το Κυπριακό και να γίνει ξεκάθαρο στους Ελληνοκυπρίους ότι δεν είναι η κυβέρνηση της Κύπρου και δεν μπορούν να εκπροσωπούν όλους τους κατοίκους του νησιού.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι προτού εγκριθεί το ψήφισμα οι Αμερικανοί και οι Αγγλοι του είχαν υποσχεθεί ότι η κυπριακή κυβέρνηση δε σημαίνει κυβέρνηση του Μακαρίου.

Κληρίδης: Μην ασχολείστε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν προσπάθειες προώθησης του Κυπριακού από το διεθνή παράγοντα μετά τις τουρκικές εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με τις οποίες ο διάλογος για το Κυπριακό είναι νεκρός μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι δεν πρέπει κανείς να ασχολείται με τις δηλώσεις Ντενκτάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ