Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μα δεν ντρέπεται..;

Με δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ και μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Χ. Πολυζωγόπουλου, η οποία τιτλοφορείται "παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος στην πολιτική και εθνική συγκυρία", επιχειρείται η στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας που θέλει να πάψει ο θόρυβος γύρω από την υπόθεση Οτσαλάν. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλεί "όλους τους δημόσιους φορείς να αναλογιστούν το βάρος των ευθυνών και του λειτουργήματός τους" και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση κλίματος "εθνικής ομοψυχίας", που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα οδηγήσει και σε ένα κλίμα κυβερνητικής... ευδαιμονίας.

Δε διστάζει επίσης να καταγγείλει "την τακτική του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων με εθνικιστικές προκλήσεις, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις από τα προβλήματα ανεργίας, φτώχειας, όρων και συνθηκών εργασίας"!

Σα να λέμε, δηλαδή, σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι... Με αφάνταστη ευκολία, οι θιασώτες του "κοινωνικού διαλόγου", της υποταγής στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, της λογικής του "κοινωνικού εταιρισμού" και της αρπαγής των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων, αυτοί που έχουν αναγάγει σε "εθιμοτυπικές εκδηλώσεις" τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και που με "σύνεση" λαμβάνουν υπόψη τους και τα επιχειρήματα της "άλλης πλευράς", καταγγέλλουν για "αποπροσανατολισμό", επειδή αποτολμήθηκε η καταγγελία της κυβέρνησης και της άθλιας πολιτικής της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ