Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ

Αντιλαϊκό το μοντέλο "κοινωνικής προστασίας"

Την αντίθεσή του με το μοντέλο "κοινωνικής προστασίας" που προωθείται από την ΕΕ και τα κράτη - μέλη υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς,με τροπολογίες που κατέθεσε στην έκθεση για την κοινωνική προστασία στην Ευρώπη, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζητά να εξεταστούν οι επιπτώσεις των πολιτικών προώθησης της ανταγωνιστικότητας της εσωτερικής αγοράς στα συστήματα κοινωνικής προστασίας, σε αντίθεση με τον εισηγητή που ζητά το αντίστροφο, δηλαδή να εξεταστούν οι επιπτώσεις των συστημάτων κοινωνικής προστασίας στην ανταγωνιστικότητα της εσωτερικής αγοράς.

Αναφορικά εξάλλου με τους στόχους που υπάρχουν για περικοπή και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συνταξιοδοτικών παροχών, ο Γ. Θεωνάς ζητά να καταδικαστεί κάθε προσπάθεια - στο όνομα της μείωσης κόστους - παραπέρα συρρίκνωσης του επιπέδου των συνταξιοδοτικών παροχών των δημόσιων ασφαλιστικών συστημάτων και περιορισμού των συντάξεων που χορηγούν, σε ένα ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης (ελεημοσύνης), προς όφελος των ιδιωτικών κερδοσκοπικών φορέων παροχής συνταξιοδοτικών παροχών.

Ο Γ. Θεωνάς είχε καταθέσει και άλλες σχετικές τροπολογίες κατά τη συζήτηση της έκθεσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίες όμως μαζί με τις παραπάνω τροπολογίες απορρίφθηκαν από τον εισηγητή και τις δύο μεγάλες πολιτικές ομάδες (χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ