Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το προσκλητήριο του ΚΚΕ

Αν πάντα ο λόγος του ΚΚΕ είχε - κατά γενική ομολογία - μια ειδική βαρύτητα για την πολιτική ζωή του τόπου, είναι φανερό ότι στη σημερινή συγκυρία αυτό ισχύει διπλά και τριπλά. Γιατί οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Γιατί οι καταστάσεις που έχουν δρομολογηθεί, κάνουν εντελώς επιτακτική την ανάγκη της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. Γιατί το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που εκεί κυρίως - στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαού - είχε και έχει στραμμένη την προσοχή του. Γιατί, το ΚΚΕ λέει τα πράγματα με το όνομά τους και αυτό το έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από όποια άλλη στιγμή. Κόντρα στο ρεύμα. Κόντρα σε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από κέντρα και παράκεντρα που κινούνται έξω, μακριά και ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού, αλλά και της χώρας. Το δείχνει όχι μόνο η ιστορία του, αλλά και η επιβεβαίωση των θέσεών του σε πρόσφατα κεντρικά πολιτικά και εθνικά θέματα, για τις οποίες βάλλεται αγρίως από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Αύριο, Κυριακή, το ΚΚΕ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε απλό άνθρωπο του μόχθου που αγωνιά, ανησυχεί και αγανακτεί, να βρεθεί μαζί του στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που οργανώνει. Να ενημερωθεί για τις θέσεις του Κόμματος για την πολιτική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται κάτω από το βάρος των τελευταίων θυελλωδών εξελίξεων με την υπόθεση Οτσαλάν. Οπως αυτή εξελίσσεται εδώ και καιρό κάτω από την μπότα των πολυεθνικών και του "εθνικού στόχου" της ΟΝΕ. Οπως αυτή δρομολογείται κάτω από την πίεση μιας χιονοστιβάδας αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων και επιλογών, που καθιστούν κενό γράμμα τα μέχρι τώρα θεωρούμενα ως κεκτημένα στο επίπεδο των εργασιακών δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Που, επιπλέον, καθιστούν τη χώρα κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η ξεφωνημένη υποτέλεια.

Μέσα σ' αυτό το ζοφερό κλίμα, μέσα σε μια καλλιεργούμενη σχιζοφρενική κατάσταση, όπου οι υπόλογοι τολμούν ακόμα και να εμφανίζονται... τιμητές των πάντων (!), το ΚΚΕ βγήκε από την πρώτη στιγμή και έκανε τη δική του καθαρή και ξάστερη πολιτική πρόταση. Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να δώσει το λόγο στο λαό, ο οποίος επιβάλλεται να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις. Αυτή είναι η λύση σήμερα. Να μετατραπεί η γενικευμένη οργή και αγανάκτηση, σε δύναμη αγώνα. Σε δράση και ψήφο καταδίκης της επικίνδυνης και βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Σε δράση και ψήφο που θα ανοίγει δρόμο διεξόδου από αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή, αλλά και επικίνδυνη πολιτική. Σε δράση και ψήφο αλλαγής πορείας και όχι αλλαγής διαχειριστών.

Οι διαπιστώσεις και η πρόταση διεξόδου που παρουσιάζει σήμερα το ΚΚΕ είναι φανερό ότι ενδιαφέρει όλους. Ενδιαφέρει και αυτούς που διαφωνούν πολιτικά και ιδεολογικά με το ΚΚΕ. Ενδιαφέρει τους οπαδούς όλων των άλλων κομμάτων και πρώτα απ' όλους τους εργαζόμενους που αναστενάζουν κάτω από τα ίδια προβλήματα, τους νέους γύρω από τους οποίους χτίζονται οι φυλακές του μέλλοντος, όλους όσοι ανησυχούν και οργίζονται. Ολοι αυτοί έχουν αύριο τη θέση τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο πλατύ μέτωπο της αντεπίθεσης σε όσα μας πληγώνουν, σε όσα μας προσβάλλουν, σε όσα μας φιμώνουν, σε όσα μας ποδοπατούν, μας περιθωριοποιούν και μας μετατρέπουν σε υποζύγια μιας σύγχρονης βαρβαρότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η δυσαρέσκεια για την ΕΕ και η οργή να γίνουν δύναμη αγώνα και διεκδίκησης, όχι αποχή (2024-06-01 00:00:00.0)
Στις 21 Μάη τα χαμόγελα που γέννησαν οι μεγάλες στιγμές του λαού μας με τους κομμουνιστές μπροστά, να γίνουν χιλιάδες κόκκινες ψήφοι! (2023-05-16 00:00:00.0)
ΚΚΕ η μόνη σίγουρη, χρήσιμη επιλογή για κάθε εργαζόμενο (2019-07-05 00:00:00.0)
Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ εκφράζει το πραγματικό «όχι» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής (2015-07-03 00:00:00.0)
Επιασε(;) πάτο στη διαστρέβλωση (2004-06-11 00:00:00.0)
Συνεπείς αγωνιστές του μαζικού λαϊκού κινήματος (2000-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ