Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε θα λείψει κανείς

Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους

Πανστρατιά έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία - συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν. Ο κατάλογος των φορέων που δηλώνουν συμμετοχή συνεχώς αυξάνει, ενώ η συμμετοχή των καλλιτεχνών και των πνευματικών ανθρώπων της πόλης έχει πάρει χαρακτηριστικά ενός ευγενούς συναγωνισμού, για την κατάθεση από τον καθένα ξεχωριστά μιας δήλωσης τιμής. Ισως και να είναι αυτή η έμπρακτη απάντηση του πνευματικού κόσμου της πόλης σε μια αισχρή "βόλτα" που κάνουν τις τελευταίες μέρες στα στέκια διάφοροι κυβερνητικοί υπάλληλοι και "μάνατζερ" καλλιτεχνών, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν για λογαριασμό του Σημίτη υπογραφές κάτω από μια δήλωση μη συμμετοχής στη συναυλία.

Χτες το μεσημέρι η οργανωτική επιτροπή της συναυλίας με συνέντευξή της ανακοίνωσε πως η εκδήλωση οργανώνεται "για να εκφράσει ο λαός της Θεσσαλονίκης την αλληλεγγύη του στον Κουρδικό λαό, να εκφράσει την πεποίθησή του ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού του Κουρδιστάν και να επιτευχθεί η απελευθέρωση του Οτσαλάν, που είναι ο ηγέτης του κουρδικού λαού". Εκ μέρους της επιτροπής ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος διευκρίνισε, επίσης, πως η οργάνωση της συναυλίας δεν ανταγωνίζεται τυχόν άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα ήθελαν να πάρουν όποιοι άλλοι. Η επιτροπή κάλεσε χωρίς καμία εξαίρεση και όσους από τους καλλιτέχνες δεν έχουν αποφασίσει, να κάνουν πράξη τη συμμετοχή τους, ακόμα κι αν το αποφασίσουν την ώρα της συναυλίας.

Χαρακτηριστική του πνεύματος που επικρατεί ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι η δήλωση που έκανε στο "Ρ" η Νατάσα Γερασιμίδου: "Μετά από όσα έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν πρέπει να πω πως όσο φοβήθηκα τους ανθρώπους δε φοβήθηκα τον καρκίνο. Εμαθα να αγωνίζομαι κι έτσι θα συνεχίσω. Ολοι αυτοί που βλέπουν από μακριά τα πράγματα, να μη βρεθούν στη θέση αυτών των Κούρδων που διώκονται και δεν έχουν πατρίδα. Τους καλώ να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. Εχει υποχρέωση ο κάθε Ελληνας να έρθει. Οχι μόνο να συμπαρασταθούν στους Κούρδους, αλλά και για να μην προσβάλλουν κάποιοι την ιστορία μας".

Ενώ η Σοφία Εμφιετζή συμπληρώνει: "Συμπαρίσταμαι στον κουρδικό λαό, γιατί είναι ένας λαός όπως ο δικός μας, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί. Πρέπει ο λαός μας να συμπαραστέκεται σε λαούς που αγωνίζονται για την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους. Παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Μας χρησιμοποιούν ασύστολα και λένε ότι τάχα είναι κυρίαρχος ο λαός. Τελικά όμως ο λαός τα πληρώνει όλα και το τίμημα είναι να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας σαν λαός. Ο κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί και να έχει τις κεραίες τεντωμένες για τις εξελίξεις σε βάρος όλης της ανθρωπότητας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίσματα συμπαράστασης από παντού (1999-03-03 00:00:00.0)
Συναυλίες συμπαράστασης και αντίστασης (1999-02-28 00:00:00.0)
Νότες αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας (1999-02-24 00:00:00.0)
Στο πλευρό των Κούρδων νομαρχίες, δήμοι, και κοινότητες (1999-02-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-02-19 00:00:00.0)
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει και καταγγέλλει (1999-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ