Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Το ΑΚΕΛ καταδικάζει και καταγγέλλει

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Η κυπριακή κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί τη σύλληψη του Οτσαλάν λυπηρό γεγονός, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τη χαρακτήρισε δυσμενέστατη εξέλιξη, για να προσθέσει ότι αν υπήρξε οποιαδήποτε ανάμειξη ελληνικού παράγοντα στη σύλληψή του αυτό θα είναι κάτι φοβερό. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη Οτσαλάν η αστυνομία πήρε αυστηρά μέτρα ασφάλειας έξω από την πρεσβεία της Ελλάδα και σε σπίτια που διαμένουν διπλωματικοί αντιπρόσωποι της πρεσβείας.

Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η σύλληψη Οτσαλάν αποτελεί αίσχος και όνειδος για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Σε μια εποχή που υποτίθεται ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς πολιτικής, ο ηγέτης ενός λαού που αγωνίζεται για την κατοχύρωση των δικών του ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραδίδεται στους δήμιους του λαού ως κοινός εγκληματίας και τρομοκράτης. Κάθε έννοια δικαίου και ηθικής καταρρακώνεται. Θριαμβεύει η υποκρισία και οι σκοπιμότητες που επιβάλλουν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της αμαρτωλής νέας διεθνούς τάξης πραγμάτων.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει και καταδικάζει με βδελυγμία το νέο έγκλημα σε βάρος του κουρδικού λαού. Ενα έγκλημα που συντελείται με την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Το ΑΚΕΛ εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και στον ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τη φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη και τη δικαίωση του κουρδικού λαού. Η παγκόσμια κινητοποίηση και αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να αποτρέψει την ολοκλήρωση του νέου εγκλήματος.

Τη σύλληψη του Οτσαλάν καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους το Δημοκρατικό Κόμμα, η ΕΔΕΚ και άλλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ