Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώσεις των Γραφείων Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ

Με ανακοινώσεις τους, για τη σύλληψη του Αμπ. Οτσαλάν και το πογκρόμ κατά των Κούρδων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως με τη στάση της δείχνει ότι έχει κηρύξει διωγμό κατά του κουρδικού λαού, ενώ καλείται η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, υπογραμμίζεται συγκεκριμένα: "Οι δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν αναδείχνουν και πάλι, με τρόπο ανάγλυφο και αποκρουστικό, το ρόλο και τις επιδιώξεις της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,που βρίσκεται μπλεγμένη στην άρνηση χορήγησης πολιτικού ασύλου και στην παράδοση του Οτσαλάν. Η στάση της δείχνει ότι και η ίδια κήρυξε το διωγμό κατά του κουρδικού λαού, όπως έκαναν και όλες οι άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία κλπ.), που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν πολιτικό άσυλο στον Α. Οτσαλάν. Να, πού οδηγούνται τα πράγματα, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει καθημερινά εξετάσεις "καλής διαγωγής" στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις ακριβείς συνθήκες παράδοσης του Α. Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έδειξε εκ νέου τις επιδιώξεις της να θέτει εκτός νόμου κάθε λαϊκό κίνημα, κάθε λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία και τα δικαιώματά του. Αυτή τη στρατηγική έχει υιοθετήσει απόλυτα η κυβέρνηση, όπως σαφέστατα ειπώθηκε από τον Θ. Πάγκαλο.

Αποκαλύφθηκε περίτρανα όλη η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που έχουν αναγάγει την ΕΕ σε υπέρμαχο της ελευθερίας των λαών!

Αυτές είναι οι δήθεν αριστερές κυβερνήσεις των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, που κυβερνούν σε όλες, σχεδόν, τις χώρες της ΕΕ! Αυτή είναι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Οι λαοί έχουν κάθε δικαίωμα να αντιστέκονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Και δε θα ζητούν γι' αυτό την άδεια των Σημίτη, Κλίντον, Μπλερ ή Ζοσπέν".

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ,τονίζεται:

"Το Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το απαράδεκτο πογκρόμ που εξαπέλυσε χτες, με την επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών, η ελληνική κυβέρνηση ενάντια στους Κούρδους πρόσφυγες στη χώρα μας. Οι σκηνές ντροπής που εξελίχθηκαν χτες (προχτές) στην Αθήνα, αλλά και οι σημερινές (χτεσινές) εξελίξεις, συνιστούν τη φυσιολογική κλιμάκωση μιας πολιτικής διώξεων, απελάσεων και απαράδεκτων διακρίσεων σε βάρος ξένων προσφύγων, μιας κυβέρνησης που μεταβάλλει τη χώρα μας σε προωθημένο ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που υπογράφει τη Συνθήκη Σένγκεν, που συνειδητά εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης ενάντια στους λαούς.

Το ΚΣ της ΚΝΕ υπογραμμίζει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που με τη στάση της νομιμοποιεί και υποδαυλίζει την ανάπτυξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Στην απαράδεκτη πολιτική και στάση της, η κυβέρνηση είναι απομονωμένη από την ελληνική νεολαία, που τρέφει αισθήματα αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό, και βρίσκει μοναδικό συμπαραστάτη στη μοναξιά της τα λιγοστά φασιστοειδή της "Χρυσής Αυγής".

Η αντιμετώπιση ενός διωκόμενου λαού σαν τρομοκράτη, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ο ρόλος και η στάση τους απέναντι στο Κουρδικό, αλλά και στη σύλληψη του Α. Οτσαλάν, υπογραμμίζει τις βαρύτατες ευθύνες τους, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, που, σε πλήρη ευθυγράμμιση μαζί τους, αρνήθηκε τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και βρίσκεται μπλεγμένη στην παράδοση του Οτσαλάν. "Η πράξη εσχάτης κτηνωδίας" ήταν και είναι η αγαστή σύμπλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή. Ας σταματήσει, λοιπόν, να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο το ότι η λεγόμενη νέα τάξη στρέφεται ενάντια στους λαούς, στα κινήματα, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Αναδεικνύουν τη σημασία που έχει να δυναμώσουν σήμερα οι αγώνες της νέας γενιάς ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη Νέα Τάξη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και καλούμε την ελληνική νεολαία να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή της".

Και η ΚΝΕ κατέληξε, καλώντας όλους τους νέους και τις νέες για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο συμπαράστασης, που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ