Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το "ψάρι κρέας" παρουσίασε ο Κ. Σημίτης

Ως μια καθαρή προεκλογική φιέστα, με στόχο να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση εξαιτίας της εφαρμοζόμενης σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, παρουσιάζοντας "το ψάρι, κρέας", χαρακτηρίζει την περιοδεία του Κ. Σημίτη στην περιοχή η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ αναφέρει: "Τα όσα είπε, τόσο αυτός, όσο και οι υπουργοί του, αγγίζουν τα όρια του ευτράπελου, αλλά παράλληλα προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Ο πρωθυπουργός της "ισχυρής Ελλάδας" χαρακτήρισε το Νομό Κιλκίς το κέντρο της ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, διαπίστωσε μεγέθυνση πληθυσμιακά της πόλης του Κιλκίς, αποδίδοντας την αύξηση σε γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη και όχι στην ερήμωση της υπαίθρου του νομού από την εναγώνια αναζήτηση εργασίας των κατοίκων για την εξασφάλιση εισοδήματος, αλλά και την έλλειψη υποδομής.

Αναφέρθηκε στο "πρόγραμμα" 140 δισ. για το νομό, ενώ βέβαια απέκρυψε επιμελώς να πει ότι πρόκειται για προγραμματισμό που ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια και επαναλαμβάνεται στα ΠΕΠ και αφορά έργα που εκτελούνται εδώ και χρόνια και έγιναν σαν το γεφύρι της Αρτας (Αρτζάν - Αματόβου, βιολογικός καθαρισμός κλπ.), ή έργα που είναι μέσα στη γενικότερη κατεύθυνση της ΕΕ (δρόμοι, γέφυρες) για την εξυπηρέτηση των μεταφορών των προϊόντων των μονοπωλίων προς τις βαλκανικές χώρες, ενώ το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του νομού, που είναι απαρχαιωμένο και επικίνδυνο, δεν περιλαμβάνεται στα προγράμματα γιατί δεν είναι προφανώς απαραίτητο.

Ισχυρίστηκε, απαντώντας στα δεκατέσσερα αιτήματα που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ (στα οποία δεν περιλαμβανόταν η απόδοση πόρων στην ΤΑ, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που της έχουν ανατεθεί και η απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων), ότι η κυβέρνηση θέλει μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και ισχυρούς δήμους (όπως, για παράδειγμα, ο Δήμος Κιλκίς, του οποίου η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 28.000.000 το μήνα, ποσό που μόλις καλύπτει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων). Προφανώς εννοούσε την ισχυροποίηση των δήμων μέσα από την επιβολή νέων τελών.

Για τα προβλήματα των αγροτών του νομού, "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", από τα οποία, βέβαια, προκύπτει η πικρή αλήθεια για τον αγροτικό κόσμο. Τους περιμένει η παραπέρα μείωση του εισοδήματος και ο ξεριζωμός από τη γη τους. "Τα πάντα κρίνονται στις Βρυξέλλες", παραδέχτηκε ο υπουργός Γεωργίας, που συμπλήρωσε ότι στις 22 Φλεβάρη κρίνονται τα πάντα για τους αγρότες στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας (είναι γνωστό σε ποια κατεύθυνση). "Το θέμα των ποσοστώσεων είναι πανελλαδικό και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε", απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετικό αίτημα. Για τους "άταφους νεκρούς", τις συνεταιριστικές οργανώσεις, τόνισε την "ανάγκη αναδιάρθρωσης και ισχυροποίησης", προφανώς την αντικατάστασή τους από τις Ομάδες Αγροτών, αφού, όπως είπε, "στην Ευρώπη μερικές από τις πολυεθνικές είναι συνεταιριστικές επιχειρήσεις"! Μέσα στα πλαίσια αυτά και τη γενικότερη κατεύθυνση, το Φράγμα Μεταλλείου της Αξιούπολης καθώς και τα μικρά Φράγματα, την κατασκευή των οποίων προανήγγειλε, θα χρησιμοποιούνται σαν χώροι αναψυχής.

Οσον αφορά τα προβλήματα των μικρομεσαίων και την ενίσχυσή τους ο πρωθυπουργός ήταν επίσης ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Για τις επιχειρήσεις φασόν ήταν αρνητικός όσον αφορά την ενίσχυσή τους, γιατί, όπως είπε, "δεν πρόκειται για έκτακτη κατάσταση αλλά μόνιμη που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα και οφείλεται στο φθηνό μεροκάματο των γειτονικών χωρών, που είναι μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε"!

Για όσα άλλα ειπώθηκαν στην κεντρική ομιλία, όπως τα δισ. που δόθηκαν για την Υγεία, καθώς και οι αθλιότητες "περί σύμπλευσης με τη ΝΔ" δε θα τα σχολιάσουμε και τα αφήνουμε στην κρίση του λαού του Κιλκίς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ