Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίσματα συμπαράστασης από παντού

Τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις πολλών μαζικών φορέων και οργανώσεων συνεχίζουν να φτάνουν στην εφημερίδα μας κατά δεκάδες, δηλώνοντας από τη μια τη συμπαράσταση του λαού μας στο δίκαιο αγώνα των Κούρδων και από την άλλη την καταδίκη της υποτελούς στάσης την κυβέρνηση που συνέβαλε στην παράδοση του Α. Οτσαλάν.

Στα ψηφίσματα αυτά αναφέρονται:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πρεσπών με ομόφωνο ψήφισμά του σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν υπογραμμίζει ανάμεσα στα άλλα: "Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο σύλληψης και παράδοσης του αγωνιστή Κούρδου ηγέτη. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση τραυμάτισε ανεπανόρθωτα το εθνικό αίσθημα όλων των Ελλήνων και γι' αυτό κρίνεται αναγκαία η ανάληψη όλων των ευθυνών από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας και να σταματήσει η επικίνδυνη μετατόπιση ευθυνών σε διάφορους ιδιώτες και κρατικούς λειτουργούς".
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ),καταγγέλλει και καταδικάζει με βδελυγμία το νέο έγκλημα σε βάρος του κουρδικού λαού και συνεχίζει: "ένα έγκλημα που συντελείται με την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ και άλλων χωρών, που, εκτός των άλλων, στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού και της Συνθήκης Σένγκεν, χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατία τον αγώνα κάθε λαού για ελευθερία, δημοκρατία και πρόοδο, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν πρόκειται για το Κόσσοβο, την Κύπρο και το Κουρδιστάν". Κλείνοντας, αντιστασιακοί απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη και τη δικαίωση του αγώνα του κουρδικού λαού.
  • Στη Λευκάδα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό υπογραμμίζεται: "Ο λαός της Λευκάδας ενώνοντας τη φωνή του με τον υπόλοιπο λαό της Ελλάδας, αντιστέκεται και καταδικάζει αυτές τις ενέργειες με κάθε τρόπο. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, που ενώ αρνήθηκαν το πολιτικό άσυλο στον Κούρδο ηγέτη δίνουν το πράσινο φως για επέμβαση στα Βαλκάνια". Η Επιτροπή αναγγέλλει τη διοργάνωση εκδήλωσης αλληλεγγύης και καλεί το λαό να εκφράσει και έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των Κούρδων, ενώ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και καλεί σε ένταση της πάλης για τη ματαίωση της στρατιωτικής επέμβασης στα Βαλκάνια.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού, καταγγέλλει "την κυβέρνηση, γιατί συνέπραξε στο αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχτηκε σε βάρος του Κούρδου ηγέτη και του λαού του. Επίσης, την κυβερνητική υποταγή και το ραγιαδισμό στους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη "νέα τάξη τους", που καθημερινά σημαδεύει λαούς και χώρες, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους". Επίσης, απαιτεί την απόδοση στον Α. Οτσαλάν της ιδιότητας του πολιτικού κρατουμένου, την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη και σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης, με θέμα την πολιτική επίλυση του Κουρδικού ζητήματος.
  • Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Γλυφάδας (παράρτημα ΠΕΑΕΑ) εκφράζουν την οργή και αγανάκτησή τους και τονίζει ότι οι συνυπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Κούρδων είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν πολιτικό άσυλο στον ηγέτη των Κούρδων. Είναι οι κυβερνήσεις ΗΠΑ - ΕΕ που προσπαθούν να συντρίψουν κάθε λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σβήσει αυτή την πράξη ντροπής - της παράδοσης του Οτσαλάν. Οι αντιστασιακοί ζητάνε την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη.
  • Το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα καταγγέλλει και καταδικάζει με αποτροπιασμό το νέο έγκλημα σε βάρος του κουρδικού λαού, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και σταθμά, όταν πρόκειται για το Κόσσοβο, την Κύπρο και το Κουρδιστάν. Η ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ ενώνει τη φωνή της με τη φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη και τη δικαίωση του κουρδικού λαού.
  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κηφισιάς τονίζει πως η κυβέρνηση αγνόησε τη συνείδηση του ελληνικού λαού και όλων των λαών του κόσμου, την εθνική μας αξιοπρέπεια, πειθάρχησε στην Αμερική και την ΕΕ και σαν πόντιος πιλάτος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία. Δηλώνουν ότι η ψήφος τους θα είναι έμπρακτη απάντηση ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν και στη Συνθήκη του Αμστερνταμ που χαλκεύει την υποδούλωση των λαών της Ευρώπης, όπου και του κουρδικού λαού.
  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς,μιας πόλης που πάλεψε για τα ιδανικά ελευθερία, δικαιοσύνη καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική ενέργεια της παράδοσης του Οτσαλάν από την ελληνική κυβέρνηση. Καταδικάζουμε την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που είναι υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καλείται ο κοκκινιώτικος λαός να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον κουρδικό λαό και να απαιτήσει απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν.
  • Την άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν και τη δικαίωση του αγώνα του κουρδικού λαού απαιτεί η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας που πραγματοποιεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4.3.00 στις 7.30 μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας).Καλεί όλο το λαό της πόλης να συμμετέχει.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης "ΠΛΑΚΑΣ" καταδικάζει τη δουλοπρέπεια της ελληνικής κυβέρνησης στους Αμερικανούς και στιγματίζει τις ενέργειες της για την παράδοση του Α. Οτσαλάν στους Τούρκους. Ζητούν την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ