Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Συνενόχους" αναζητά η κυβέρνηση

Τώρα ανακάλυψε την "αδήριτη ανάγκη" προώθησης της διακομματικής συνεργασίας για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής

"Συνενόχους" στις τραγικές επιλογές της εξωτερικής της πολιτικής, αναζητά η κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου άρχισε να μιλά για την "αδήριτη ανάγκη" προώθησης της διακομματικής συνεργασίας. Η "ανάγκη" αυτή άρχισε να αναδεικνύεται με τις πρώτες επαφές του υπουργού Εξωτερικών με την ηγεσία των πολιτικών κομμάτων. Χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο. Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών θα δεχτεί τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, αύριο θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή, και της ΠΟΛ. ΑΝ. Αντ. Σαμαρά. Ο κύκλος αυτός θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα με τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Πριν ξεκινήσει ο κύκλος των χτεσινών επαφών, ο υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής Κ. Παπούλια, ο οποίος μετά τη συνάντηση διατύπωσε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στα Ελληνοτουρκικά και δεν απέκλεισε την εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, όταν ολοκλήρωσε τις χτεσινές του επαφές, στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα για να προωθηθεί η διακομματική συνεργασία, καθώς στις νέες διεθνείς συνθήκες, όπως είπε ο υπουργός, τα κόμματα έχουν ρόλο για την προώθηση των θέσεων της χώρας στη διεθνή σκηνή.

Ο Γ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα που διατυπώνουν όλα τα κόμματα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με την υπόθεση Οτσαλάν, είπε: Οποια στοιχεία έχει το υπουργείο Εξωτερικών θα παραδοθούν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θέλησε να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση διαψεύδει κάθε "πληροφορία" που κάνει λόγο για ενδεχόμενο "θερμό επεισόδιο" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, καμία σχετική πληροφορία, είπε ο Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ