Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΑΝΑΝ
Θα ξεπεραστεί η ένταση

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-

"Ελπίζω ότι δε θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Παρακολουθήσαμε όλοι τις εξελίξεις της σύλληψης του Οτσαλάν και επίσης τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά ελπίζω ότι αυτή η δύσκολη περίοδος, αυτή η ένταση, θα ξεπεραστεί και δε θα οδηγήσει σε πόλεμο".

Την απάντηση αυτή έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε ερώτηση για τη συνεχιζόμενη κρίση Ελλάδας - Τουρκίας λόγω του κουρδικού προβλήματος και τους φόβους που εκφράζουν διπλωματικοί κύκλοι για πολεμική σύρραξη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Κ. Ανάν απάντησε και σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, λέγοντας ότι "η απόφαση για τη μη ανάπτυξη των "S - 300" βοήθησε κατά κάποιο τρόπο στη μείωση της έντασης. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αναζήτηση μιας λύσης στη διένεξη. Πρόκειται για μια δύσκολη, πολύπλοκη διένεξη, που θα χρειαστεί καιρό για να αντιμετωπιστεί. Εχει τελευταία παρουσιάσει μεγαλύτερες επιπλοκές για διάφορους λόγους. Πάντως, ελπίζουμε ότι μέσα στο 1999 θα καταφέρουμε να προχωρήσει περισσότερο η διαδικασία, στο πλαίσιο διαφόρων πρωτοβουλιών που παίρνουμε. Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε λεπτομέρειες σ' αυτή τη φάση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ