Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναινετικές κινήσεις

Στη γραμμή της "εθνικής ομοψυχίας" και ο Δ. Αβραμόπουλος, που δε διέψευσε ούτε χτες τα σενάρια για νέο κόμμα

Στην κατεύθυνση της "εξομάλυνσης της πολιτικής ζωής" και της "αποκουρδοποίησής" της κινείται από τη σκοπιά της και η ηγεσία της ΝΔ, αποδεχόμενη ουσιαστικά τις "άνωθεν" σχετικές εντολές, ενώ επιχειρεί ταυτόχρονα να πλασάρει αυτήν την "εθνικά υπεύθυνη" στάση της κάτω από το μανδύα ότι, τάχα, "δεν εκμεταλλεύεται εθνικά θέματα για κομματικό όφελος".

Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε τελικά υπέρ της ψήφισης της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, όπως την προσδιόρισε ο Κ. Σημίτης και χωρίς να καταθέσει δική της πρόταση, όπως ορισμένα στελέχη πρότειναν. Ταυτόχρονα ζήτησε να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων η "έκθεση Κωστούλα" που υποβλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για τα γεγονότα στην Κένυα.

Σύμφωνα με δήλωση του γγ της ΚΟ, Στ. Δήμα, η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Οτσαλάν, αναλαμβάνοντας απλώς να συμβάλλει, ώστε "να οριοθετηθεί ακριβέστερα το αντικείμενο της Επιτροπής", με σκοπό τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης και την αναζήτηση ευθυνών εκεί που υπάρχουν. Ταυτόχρονα, ζητά να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το έργο της Επιτροπής, καθώς και να μην υπάρξει κανένας περιορισμός στις εξουσίες της.

Αύριο, ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, στη Ρηγίλλης, ενώ σήμερα ο ΥΠΕΞ θα δεχτεί τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Γ. Σουφλιάς, με χθεσινή του δήλωση, κινήθηκε στη γνωστή συναινετική του γραμμή, αναφέροντας ότι "τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης δεν πρέπει να δηλητηριάσουν και αδρανοποιήσουν την πολιτική ζωή", ενώ υποστήριξε ότι δε χρειάζεται ούτε παραίτηση της κυβέρνησης ούτε πρόωρες εκλογές. "Οι ευθύνες θα αποδοθούν από το λαό όταν γίνουν εκλογές", αποφάνθηκε, ενώ ζήτησε "πατριωτική αναγέννηση" για την επιτυχία των εθνικών στόχων, όπως η ΟΝΕ!

Αβραμόπουλος - Μάνος

Δε διέψευσε ούτε χθες ο Δ. Αβραμόπουλος τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε αναζήτηση της "κατάλληλης στιγμής" για την εξαγγελία του. Μιλώντας χθες το βράδυ, στο "Μέγκα", κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση που τον εμφανίζει ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό για το 2000 με ποσοστό 30,4%, έναντι 27% του Κ. Σημίτη και 15,4% του Κ. Καραμανλή, ο δήμαρχος Αθηναίων περιορίστηκε να επαναλάβει ότι "όποια απόφαση και αν πάρει θα υπαγορεύεται από το δημόσιο συμφέρον".

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υπόθεσης Οτσαλάν, κινήθηκε στο πλαίσιο της γενικότερης γραμμής της "εθνικής ομοψυχίας", ζητώντας να ξεκινήσει "εθνικός διάλογος και να σφυρηλατηθεί η εθνική συνοχή", επικαλούμενος την τουρκική απειλή. Οσον αφορά τις κυβερνητικές ευθύνες στην παράδοση Οτσαλάν, ουσιαστικά ταυτίστηκε με την κυβερνητική επιχειρηματολογία, λέγοντας ότι εκείνο που φταίει είναι ότι δεν υπάρχει κράτος και "είναι καιρός να φτιάξουμε κράτος".

Την ίδια στιγμή, ο Στ. Μάνος εντείνει τη δράση του ενόψει της καθόδου του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Μετά την εγκατάσταση στα γραφεία του κόμματος, στην Ιερά Οδό, ξεκινά σήμερα ραδιοφωνική διαφημιστική εκστρατεία με σύνθημα "Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, κάποιος πρέπει να τολμήσει - Οποιος νοιάζεται τολμά". Φυσικά, όλοι γνωρίζουν για ποιους νοιάζεται ο αγρίως νεοφιλελεύθερος πολιτικός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξεταστική για την παράδοση Οτσαλάν(1999-03-13 00:00:00.0)
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ζητούν απάντηση για την παράδοση Οτσαλάν(1999-03-13 00:00:00.0)
Να διερευνηθεί ο ρόλος των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών(1999-03-13 00:00:00.0)
Ατεκμηρίωτη σεναριολογία...(1999-03-02 00:00:00.0)
Κατατέθηκε η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή(1999-02-27 00:00:00.0)
Εξετάσεις "υπευθυνότητας" σε ΗΠΑ και αφεντικά(1999-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ