Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από το κακό στο χειρότερο

Κι επειδή πολλά λέγονται τις μέρες αυτές, περί της μη εμπλοκής του Κουρδικού στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, ας δούμε και την πλευρά αυτή.

Κατ' αρχάς, κανένας δεν είπε, να γίνει το Κουρδικό ένα ελληνοτουρκικό πρόβλημα ή, πολύ περισσότερο, ότι θα αντιμετωπιστεί από τις όποιες ελληνοτουρκικές συνομιλίες. Το Κουρδικό είναι αντικειμενικά ένα πρόβλημα με διεθνείς διαστάσεις και η Ελλάδα - η κυβέρνησή της - έχει χρέος να τοποθετηθεί απέναντι σ' αυτό. Αλλωστε, έτσι και αλλιώς, τοποθετούνταν και μέχρι σήμερα. Είτε, με τη σιωπή της, είτε με τις υποκριτικές δηλώσεις και ψηφίσματα της ΕΕ, είτε με τα ευχολόγια, περί της ανάγκης δημοκρατικής εξέλιξης στην Τουρκία.

Ανεξάρτητα γιατί η επίσημη Ελλάδα τοποθετούνταν ή τοποθετείται έτσι - είτε συμμορφούμενη με την πολιτική των ΗΠΑ, είτε φοβούμενη την τουρκική επιθετικότητα, είτε άλλα, είτε όλα μαζί - ένα είναι το σίγουρο: Η πολιτική αυτή δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, δεν υπερασπίζεται την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής, δε βοηθά - αντίθετα ενισχύει και τροφοδοτεί - την επιθετική και επεκτατική πολιτική των στρατοκρατών της Αγκυρας. Και οι αποδείξεις είναι πάμπολλες. Μην ξεχνάμε, ότι η πολιτική αυτή ακολουθείται χρόνια τώρα, αλλά τα ελληνοτουρκικά πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ