Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζονται προσλήψεις

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, για το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σερρών

Το θέμα των σοβαρότατων λειτουργικών προβλημάτων του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Σερρών, έφερε χτες στη Βουλή, με Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,επισημαίνοντας στον υφυπουργό Υγείας Νίκο Φαρμάκη, την ανάγκη για τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας παραδέχτηκε τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, λέγοντας ότι "ήδη μέσα στο 1998 έχουν προκηρυχτεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κρίσης" για 10 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ πρόσθεσε ότι "με την κατανομή των θέσεων του προσωπικού το 1999 θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και έναν ακόμη αριθμό θέσεων, τέτοιον που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοσοκομείου".

Παίρνοντας το λόγο, στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου τόνισε την ανάγκη να ληφθούν από την πλευρά του υπουργείου Υγείας "πιο αυστηρά μέτρα". Εξηγώντας, σημείωσε πως "νομίζω ότι τα καινούρια τμήματα αντιμετωπίζονται με πρόσληψη καινούριου προσωπικού και όχι εκ των ενόντων. Το σωστό θα είναι να μην υπάρχουν ελλείψεις με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν για κάθε τμήμα, τόσο σε ιατρικό, όσο και σε βοηθητικό προσωπικό. Θα ήθελα επίσης να πω ότι οι εποχιακοί χειριστές δεν προσλήφθηκαν. Αντί για 14 εργάζονται μόνο 7 και από αυτούς οι δύο είναι σε άδεια, δηλαδή εργάζονται μόνο 5. Η ίδια κατάσταση υπάρχει και για το ιατρικό προσωπικό, αντί για δώδεκα, υπάρχουν έξι και ένας μάλιστα φεύγει τώρα και θα μείνουν μόνο 5". Πρόσθεσε παράλληλα ότι "το ιατρικό προσωπικό είναι απλήρωτο, πληρώνεται έναντι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, για ποια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μπορεί να γίνεται λόγος;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ