Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Μοναδική λύση το "σκέπασμα" του δρόμου

- Γιατί ζητάνε την υπογειοποίηση της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας οι κάτοικοι Βριλησσίων και Χαλανδρίου;

- Το μέγεθος του προβλήματος είναι πάρα πολύ μεγάλο και οι κάτοικοι, εδώ και αρκετά χρόνια, μπροστά στην αδιαφορία του Δημοτικού Συμβουλίου κινητοποιήθηκαν, δημιούργησαν την Επιτροπή Αγώνα και ανάγκασαν τη δημοτική αρχή στον ένα ή άλλο βαθμό να ενεργοποιηθεί με τη σειρά της. Τα προβλήματα από την κατασκευή του δρόμου πλήττουν όλους τους κατοίκους - όχι μόνο των Δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου αλλά και άλλων δήμων - ανεπανόρθωτα.

Επιγραμματικά, λέμε ότι η μόλυνση, ο θόρυβος, η παραβίαση χρήσης γης ως αμιγούς κατοικίας των παράπλευρων δρόμων, τα συνεργεία που θα προκύψουν, αλλά και το αμαξοστάσιο που πρόκειται να γίνει δίπλα στη Σταυρού - Ελευσίνας, μαζί με το χώρο μετεπιβίβασης στα αστικά λεωφορεία, δημιουργούν ένα πολύ οξυμένο πρόβλημα. Οπως η κοπή χιλιάδων δέντρων και η αντίστοιχη τσιμεντοποίηση ελεύθερων χώρων. Το πρόβλημα δεν κάνει διακρίσεις, γι' αυτό και η κινητοποίηση των κατοίκων είναι δίκαιη και καθολική.

- Πώς κρίνετε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης στη συγκέντρωση των κατοίκων την περασμένη Κυριακή, που είπε ότι τα προβλήματα θα λυθούν με τη βύθιση της λεωφόρου;

- Είναι καθαρό ότι οι κάτοικοι των Βριλησσίων ομόφωνα έχουν απορρίψει μια τέτοια λύση. Δηλαδή, λύση που επιβάλλει μία τάφρο μεταξύ Βριλησσίων και Χαλανδρίου. Η βύθιση δε λύνει κανένα πρόβλημα και οι κάτοικοι, ομόφωνα, έχοντας μαζέψει χιλιάδες υπογραφές, ζητούν όλος ο δρόμος (οδός Αττικής) και τα 1.200 μέτρα να γίνουν υπόγεια και σκεπαστά, με χώρους πρασίνου και αθλοπαιδιών. Με αυτή την έννοια, δεν πρόκειται να συμφωνήσουν ούτε στη βύθιση, που προτείνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, ούτε στο να κάνουν μερικά μέτρα μόνο υπόγειο και σκεπαστό το δρόμο.

Πρέπει να σημειώσω ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα, διευκόλυνε και επέτρεψε να κοπούν τα δέντρα στην οδό Αττικής και να τη μεταβάλουν σε "κρανίου τόπο", αντί να καλέσει σε άμεση κινητοποίηση τους κατοίκους και με απορριμματοφόρα να μην επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Ανεξάρτητα από αυτή την εξέλιξη, ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί γιατί είναι μονόδρομος για τη σωτηρία των Βριλησσίων.

- Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ο ίδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης μίλησε ακόμα για αναγκαιότητα "πολιτικής συναίνεσης", ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δε βοηθούν στην επίλυση του θέματος τοποθετήσεις βουλευτών, για "πανωπροίκια και για συμφωνίες με εργολάβους";

- Πρέπει να πούμε ότι αυτή η τοποθέτηση είναι υποκριτική, αφού είναι γνωστό ότι αναφέρεται στους βουλευτές του ΚΚΕ, που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι οι μόνοι που δίνουν πάντα το "παρών" στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των Βριλησσίων, και αν θέλει να ψάξει για συναίνεση θα πρέπει να την αναζητήσει στην κυβερνητική παράταξη και στους μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι με τις αποικιοκρατικές συμβάσεις ληστεύουν και χρεώνουν το δημόσιο με πολλά δισεκατομμύρια. Οι κάτοικοι αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, είτε στο δήμο είτε στα υπουργεία, να κρατάνε "κάτω από την ίδια μασχάλη δύο καρπούζια". Να είναι δηλαδή και με την κυβερνητική πολιτική, που είναι η πρώτη υπεύθυνη για τα προβλήματα, και από την άλλη δήθεν να αγωνίζονται για τη λύση των προβλημάτων.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ