Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπεύθυνη και επίκαιρη παρέμβαση

Την Κυριακή, 7 του Μάρτη, ώρα 6.30 μμ, λοιπόν, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση λαϊκής παρέμβασης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δεν είναι ασφαλώς μια συγκέντρωση απλής καθημερινής επικοινωνίας και παρέμβασης του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Η κρισιμότητα και ρευστότητα της πολιτικής κατάστασης σήμερα, οι αρνητικές εξελίξεις που, και με αφορμή την παράδοση του Οτσαλάν, αφύπνισαν συνειδήσεις. Με αφορμή το συνταρακτικό αυτό γεγονός αναδείχτηκαν οι έντονες ανησυχίες του λαού για το πού πάμε, εξαιτίας της πολιτικής της ΟΝΕ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των πολυεθνικών. Αναδείχτηκαν και συνδυάστηκαν οι συγκεκριμένες αρνητικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, αφού η χώρα μας παίζει ιδιαίτερο ρόλο στον καταμερισμό της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης στην περιοχή. Ολη αυτή η επικίνδυνη κατάσταση που εξελίσσεται με τη συμμετοχή και συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης λοιπόν, υπογραμμίζει τον ιδιαίτερα επίκαιρο και ουσιαστικό χαρακτήρα της παρέμβασης του ΚΚΕ στα τεκταινόμενα.

Ε}ίναι μπροστά μας τα τρομακτικά αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής που υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας στο όνομα της ΟΝΕ. Και, με τα νέα δεσμά της Συνθήκης του Αμστερνταμ, της νέας πιο αντιδραστικής αναθεώρησης της ΚΑΠ με την "ΑΤΖΕΝΤΑ 2000", με τα ακόμα πιο επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών που προωθούνται με την υλοποίηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ (διχοτόμηση του Αιγαίου και οριστικοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου), με τα νέα επεμβατικά σχέδια των ιμπεριαλιστών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια και σε βάρος όλων των αγωνιζόμενων για τα δικαιώματά τους λαών, δίνουν χειροπιαστά και το μέγεθος της εγκληματικής πολιτικής, της κυβερνητικής υποτέλειας. Μιας υποτέλειας που δίνει πικρούς καρπούς τύπου Ιμια με τις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, με την υπόθεση των "S - 300", με τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ στο οποίο παραχωρείται "γην και ύδωρ" για την υλοποίηση των επεμβατικών του σχεδίων, με τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται για τη χώρα και το λαό μας.

Μέσα σ' αυτές τις ιδιαίτερα αρνητικές και κρίσιμες εξελίξεις, το ΚΚΕ, με τη μεγάλη συγκέντρωση λαϊκής Αντεπίθεσης, έρχεται να τοποθετηθεί ανοιχτά και υπεύθυνα μπροστά στους εργαζόμενους, να προβάλει τις θέσεις του και να προτείνει τη διέξοδο στη συγκεκριμένη συγκυρία. Το ΚΚΕ προβάλλει αποφασιστικά ότι υπάρχει λύση. Οτι μπορεί και πρέπει η παρέμβαση των λαϊκών δυνάμεων να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, να ανοίξει το δρόμο σε εξελίξεις προς όφελος του λαού, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ειρήνης στην περιοχή. Το ΚΚΕ, σπάζοντας το φράγμα της σιωπής και της παραπληροφόρησης των κυβερνητικών μηχανισμών και των ΜΜΕ, με τη μεγάλη συγκέντρωση Αντεπίθεσης που οργανώνει την Κυριακή, επιχειρεί να φέρει στο λαό απευθείας τις προτάσεις και τις θέσεις του για μια ρεαλιστική διέξοδο. Γι' αυτό και καλεί το λαό που ανησυχεί, οργίζεται και αγανακτεί με τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ. Ετσι ώστε να προβληματιστεί με τις υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις του ΚΚΕ και με όπλο τη σωστή ενημέρωση να βάλει τη σφραγίδα του και με το δικό του αγωνιστικό Μέτωπο να επιβάλει λύσεις για τα δικά του συμφέροντα. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί μια ακόμα φορά σ' αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ