Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη από την ΟΛΜΕ

Την αλληλεγγύη του στον "αγωνιζόμενο για τις ελευθερίες και τα απαράγραπτα εθνικά δικαιώματά του και διαρκώς δοκιμαζόμενο" κουρδικό λαό, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται στις σοβαρότατες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησαν στη σύλληψη του Οσταλάν. "Ιδιαίτερα ως εκπαιδευτικοί, με ξεχωριστή τη δημοκρατική και παιδαγωγική ευθύνη που μας βαραίνει, οφείλουμε να καταγγείλουμε την επίδειξη διεθνούς υποκρισίας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα εθνικά δικαιώματα των Κούρδων, όταν αυτά παρά τις διακηρύξεις και τα διεθνή σύμφωνα, θυσιάζονται κυνικά στο βωμό των συμφερόντων των ισχυρών. Δεν μπορούμε, επομένως, να παραβλέψουμε την απροσχημάτιστη άρνηση χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Οσταλάν από όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και το ευτελές παιγνίδι μετατόπισης ευθυνών", υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ.

Στη συνέχεια καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της Ευρώπης σε ενεργητική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και προτείνει στην Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή Παιδείας και στην Ευρωπαϊκή Διεθνή να απαιτήσουν τα εξής: Αμεση απελευθέρωση του Οσταλάν, διασφάλιση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του - όπως αυτά απορρέουν από τη διεθνή νομιμότητα - προστασία όλων των Κούρδων πολιτικών προσφύγων σε όποιο χώρο κι αν ζουν και σεβασμό του δικαιώματος του κουρδικού λαού για αυτοδιάθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ