Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
Εγγυητές της ΟΝΕ και των αντεργατικών μέτρων

Τελείωσε χτες η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ποιο θα είναι το πρόγραμμα των σοσιαλιστικών κομμάτων για τις ευρωεκλογές

Εγγυητές της πορείας προς την ΟΝΕ και κατ' επέκταση των συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων, θέλουν να εμφανιστούν οι Σοσιαλιστές ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιούνη. Στο "μανιφέστο" που ψήφισαν στο Μιλάνο οι εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών κομμάτων επιχειρούν ματαίως να προσδιορίσουν τη διαχωριστική γραμμή που τους διαφοροποιεί από τα νεοφιλελεύθερα κόμματα. Παρά τα συνθήματα για απασχόληση, καταπολέμηση της ανεργίας και ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι στις χώρες - μέλη γνωρίζουν ότι επίκειται ακόμη πιο σκληρή επίθεση κατά των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων τους. Γνωρίζουν ακόμη ότι σ' αυτή την επίθεση επικεφαλής θα βρίσκονται οι Σοσιαλιστές και οι συνεργάτες τους, αφού είναι ήδη διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας στις 13 απ' τις 15 χώρες της ΕΕ.

Μετά το τέλος της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ανέφερε ότι "το κεντρικό σύνθημα που ελέχθη ήταν δουλιές, δουλιές, δουλιές. Τώρα όμως λέμε και ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη. Και προσθέτουμε εκπαίδευση και περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες στον πολίτη".

Βεβαίως, πίσω απ' τις διατυπώσεις αυτές κρύβονται όλα τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και στην Ελλάδα, όπως η κατάργηση του οκταώρου, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η κατάργηση των ορίων στις απολύσεις, η κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μέτρα που οδηγούν στην κατάργηση των θεμελιακών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και μοιράζουν την ανεργία σε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων. Εξάλλου, όλα αυτά τα μέτρα έχουν τη σφραγίδα των Σοσιαλιστών.

Το συνέδριο του ΕΣΚ ενέκρινε και ψηφίσματα για τη διαφάνεια στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την αύξηση της προσπάθειας για την απασχόληση, την ισότητα των γυναικών, κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και για το Κουρδικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ