Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Μέτρα για τους πρόσφυγες τώρα

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Κούρδους πρόσφυγες ζητά, με ανακοίνωσή της, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα".Επισημαίνει συγκεκριμένα πως η κυβέρνηση οφείλει να διευκολύνει τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους Κούρδους, "που είναι θύματα του πιο άγριου διωγμού". Ο δε Δήμος Αθηναίων οφείλει να φροντίσει τώρα, μετά τη σύλληψη των Κούρδων της Κουμουνδούρου, για τη στέγασή τους.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπαράταξης" Λεων. Αυδής, Περ. Κοροβέσης, Στ. Λάμπρου και Ζ. Βαλάση επισκέφθηκαν πρόσφατα Κούρδους πρόσφυγες σε σημεία, που διαμένουν - μετά την αστυνομοκρατικής έμπνευσης αποπομπή τους από το κέντρο της Αθήνας - και ενημερώθηκαν για τις ανάγκες τους σε εφόδια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κατάσταση των προσφύγων, όπως τη διαπίστωσαν οι σύμβουλοι της Συμπαράταξης, είναι απαράδεκτη. Οι στοιχειώδεις ανάγκες διατροφής τους καλύπτονται από τη φιλανθρωπία και κοιμούνται κάτω από άθλιες συνθήκες με το φόβο καταδίωξής τους. Ενώ, παρά τις προσπάθειες της Οργάνωσης "Γιατροί χωρίς Σύνορα",οι Κούρδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη επισημαίνει πως "η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει Κέντρο Υποδοχής, να στεγάσει τους Κούρδους πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες και να εξασφαλίσει τη διατροφή τους, υγειονομικό υλικό, φάρμακα και εμβόλια. Ο Δήμος Αθηναίων, που μετά τη σύλληψη των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου, έσπευσε να αρπάξει και να πετάξει στη χωματερή τα υπάρχοντα που οι Κούρδοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, οφείλει να φροντίσει τώρα για τη στέγαση των Κούρδων, ώσπου η κυβέρνηση να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για σεβασμό της ανθρώπινης αξίας τους".

Τέλος, η Συμπαράταξη σημειώνει ότι η μεταχείριση των Κούρδων προσφύγων δεν αποτελεί συνέπεια αδιαφορίας, αλλά εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης στάσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ κατά του κουρδικού λαού, "στον οποίον αρνούνται ακόμα και το δικαίωμα του ασύλου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ