Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
"Να αντισταθούμε σ' αυτή τη Νέα Τάξη"

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με μεγάλη θλίψη για τα δεινά του κουρδικού λαού, ομόφωνα καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σ' ένα λαό είκοσι και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων που αγωνίζεται για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής του.

Η κυβέρνηση, υποταγμένη στη "νέα τάξη πραγμάτων" των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, κορυφώνοντας την πολιτική υποτέλειας που ακολουθεί και που πρόσφατα ζήσαμε με το Κυπριακό, δίνοντας εξετάσεις καλής διαγωγής προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, ευθυγραμμίστηκε ανοιχτά, τοποθετήθηκε ενάντια στην αυτοδιάθεση του κουρδικού λαού. Δε δίστασε να υιοθετήσει συμπεριφορές που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια, απέναντι στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.

Αφού αναφέρεται στην επιχείρηση απομάκρυνσης των Κούρδων από την πλατεία Κουμουνδούρου και στη σπουδή του δημάρχου Αθήνας να εξαφανίσει τα φτωχά υπάρχοντά τους, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα σε κάθε έννοια σεβασμού των δικαιωμάτων των ανθρώπων, καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους καλλιτέχνες να αντισταθούν, σ' αυτή τη "νέα τάξη πραγμάτων" και να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού μετώπου. Να αγωνιστούν για τον πολιτισμό, για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ