Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Νέα διοίκηση για τους δημοσιογράφους...

Αύριο και μεθαύριο, γίνονται οι εκλογές στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για την ανάδειξη νέας διοίκησης για την επόμενη διετία.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο συνεχούς χειροτέρευσης των προβλημάτων του δημοσιογραφικού κόσμου, εξαιτίας της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και της υποχωρητικής συμβιβαστικής στάσης της απερχόμενης πλειοψηφίας της διοίκησης Μανωλάκου, απέναντι στην κυβέρνηση και την ασυδοσία των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι, παρά την απογοήτευση από την πρακτική της τελευταίας διοίκησης, που στάθηκε μακριά από τα σοβαρά προβλήματά τους, συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο πως χρειάζεται νέα διοίκηση για την αγωνιστική ανασυγκρότηση της ΕΣΗΕΑ. Για να μπορέσει ο κλάδος να διεκδικήσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα και να αποκρούσει τις χειρότερες εξελίξεις, που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε βάρος του κλάδου. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να ηττηθεί η συμβιβαστική αντίληψη και οι φορείς της στη σημερινή διοίκηση Μανωλάκου. Ο τελευταίος, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την προεδρία, έχει συμπήξει μια ετερόκλητη συμμαχία, που αλληλοϋποστηρίζεται στη βάση Συνασπισμένων, προσωπικών και κυβερνητικο-κεντροαριστερών επιλογών και επιδιώξεων, που οδηγούν στην όξυνση των προβλημάτων του δημοσιογραφικού κλάδου.

Την κατάσταση αυτή αντιμάχεται ο συνδυασμός της "Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας", η οποία στηρίζει τον παλαίμαχο αγωνιστή δημοσιογράφο Νίκο Καραντηνό στη θέση του Α αντιπροέδρου και τον δημοσιογράφο Μανόλη Μαθιουδάκη στη θέση του γενικού γραμματέα της Ενωσης, αλλά και άλλες υποψηφιότητες έντιμων συναδέλφων σε άλλα όργανα της ΕΣΗΕΑ.

Θέση για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, διεκδικούν οι δημοσιογράφοι υποψήφιοι της "Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας": Γιαννακόπουλος Λευτέρης, Γκουντούνα Δήμητρα, Ελληνούδη Αριστούλα, Ζαγγανάς Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κωβαίος Κώστας, Μουσγάς Γιώργος, Σκιαδόπουλος Αρης, Φωτούλας Γιάννης και για την Εξελεγκτική Επιτροπή ο συνάδελφος Αναστάσιος Αυγερινός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη η αγωνιστική συσπείρωση στον κλάδο των ΜΜΕ(2003-04-30 00:00:00.0)
Κρίση στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ(2003-01-23 00:00:00.0)
Αύριο και μεθαύριο οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ(2001-05-02 00:00:00.0)
Ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι για νέα διοίκηση(1999-03-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλουμε την τρομοδιάταξη και τους εμπνευστές της(1998-08-29 00:00:00.0)
Για αγωνιστική διοίκηση της ΕΣΗΕΑ(1997-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ