Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Η... συνέχεια στο συνέδριο

Συνέρχεται σήμερα η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ με θέμα την έγκριση της εισήγησης της πλειοψηφούσας ηγετικής ομάδας, αλλά ο Κ. Σημίτης, θέλοντας να προκαταλάβει τόσο τα διαμειφθέντα στη συνεδρίαση, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι το πραγματικό του πρόβλημα βρίσκεται στην κοινωνία, φρόντισε σήμερα να δημοσιευτεί σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα συνέντευξή του, πριν, δηλαδή, ακούσουν τα μέλη του οργάνου τις θέσεις του στη συνεδρίαση.

Η στάση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή ΚΕ είναι αδιευκρίνιστη, αφού δεν είναι σίγουρο ότι όλες οι τάσεις της θα καταψηφίσουν την εισήγηση του ΕΓ. Το βέβαιο πάντως είναι ότι όλες οι τετ - α - τετ συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ενόψει του συνεδρίου αποδείχτηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Ετσι, η συνομιλία μεταξύ Τσοχατζόπουλου - Σκανδαλίδη, χτες, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την εμμονή του υπουργού Αμυνας στη θέση πως ήττα στις ευρωεκλογές θα προκαλέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οσο για την προχτεσινή συνάντηση Τσοχατζόπουλου - Οικονόμου, φέρουν τον πρώτο να μην επιθυμεί την κάθοδο του δεύτερου ως αντίπαλου του Κ. Σημίτη στο συνέδριο.

Πέραν των συναντήσεων, χτες συνεχίστηκαν οι δημόσιες ομιλίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος επιδίδεται τον τελευταίο καιρό σε μια προσπάθεια - μετά την υπόθεση Οτσαλάν - να "ορθοποδήσει" διά της αυτοαναγόρευσής του σε... αντι-Αμερικανό (!) και ο οποίος κάλεσε κάποιους συντρόφους του να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να συμπαραταχτούν με την "ακροδεξιά"... Υποστηρικτής, δε, του Κ. Σημίτη εμφανίστηκε ο Γ. Ρωμαίος, στην πρώτη μετά την υπόθεση της οδού Νιόβης δημόσια εμφάνισή του, ενώ ο Γ. Δασκαλάκης, πολιτικός "φίλος" του Α. Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε τις θέσεις του τελευταίου γύρω από το θέμα της ηγεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ