Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Λύση διεξόδου η ψήφος στο ΚΚΕ

Ο λαός πρέπει να εκφράσει και με την ψήφο του, την εμπιστοσύνη του στο ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη προϋπόθεση, ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή του με τις πολιτικές των μονόδρομων που τον εμπλέκουν σε πολέμους εναντίον φίλων λαών, τον καταδικάζουν στην ανεργία, στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Πρόχωμα και τα Κουφάλια, στην περιοχή της Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Σε συγκεντρώσεις στο Πρόχωμα, αλλά και σε αίθουσα του Δημαρχείου Κουφαλίων, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων, που έμοιαζαν διψασμένοι για ενημέρωση και τελικά αποδέχονταν τις θέσεις του ΚΚΕ για την εξωτερική πολιτική, ο Βαγγέλης Μπούτας κατήγγειλε: "Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον αγώνα του κουρδικού λαού "αποσχιστικό κίνημα". Τώρα προσπαθεί να εμφανίσει τους Κούρδους ως τρομοκράτες. Αυτό επιτάσσει η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ομως διαμετρικά αντίθετη πολιτική εφαρμόζει η χώρα μας στα Βαλκάνια. Εδώ η κυβέρνηση δεν τολμά να καταγγείλει πως το αποσχιστικό κίνημα των Κοσσοβάρων δημιουργήθηκε με τη στήριξη των ΗΠΑ και με μόνο στόχο τον παραπέρα διαμελισμό των Βαλκανίων, τον έλεγχο των νέων αγορών και την αλλαγή των συνόρων". Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να παλέψουν ενάντια στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και να καταγγείλουν την ένοχη σιωπή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Προηγουμένως ο Β. Μπούτας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αξιού κ. Γιώτικα και δεσμεύτηκε να προωθήσει στη Βουλή τα αιτήματα που του υπέβαλε και αφορούν: Τη δημιουργία έργων για τη μόνιμη διασφάλιση πόσιμου νερού σε Κύμινα και Μάλγαρα, τη διασφάλιση κονδυλίων για τον καθαρισμό του Αξιού ποταμού και τη δημιουργία αναχωμάτων για την προστασία των καλλιεργιών από τον κίνδυνο πλημμύρας, τη διανομή 3.500 στρεμμάτων του δημοσίου στους ακτήμονες της περιοχής. Την παρέμβαση του ΚΚΕ για τη δημιουργία αρδευτικού δικτύου, ώστε να εξασφαλιστεί το πότισμα 15.000 στρεμμάτων, ζήτησε με τη σειρά του ο δήμαρχος Κουφαλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ