Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ανδρείκελα

Ηγέτες ή αχυράνθρωποι του μεγάλου κεφαλαίου και κολαούζοι των ΗΠΑ; Ιδού το ερώτημα που ανακύπτει οξύ πλέον για όσους κρατούν τα ηνία στα κράτη - μέλη της "Ευρωπαϊκής Ενωσης". Ιδού το ερώτημα που ανακύπτει μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, για τον Σρέντερ, τον Μπλερ, τον Ντ' Αλέμα και τον ημέτερον "τζουτζέ" κ. Σημίτη. Ολοι τους, όσοι ισχυρίζονται ότι χτίζουν μια νέα μεγάλη δύναμη, την "Ενωμένη Ευρώπη" αποδείχτηκαν μικροί σαν νάνοι προχτές το βράδυ και πιστοποίησαν περίτρανα ότι το βαρύγδουπο κατασκεύασμά τους είναι απλώς μια αυθαίρετη προσθήκη στο πίσω μέρος του Λευκού Οίκου. Ενα χαμηλό κτίσμα που έγινε για το βοηθητικό προσωπικό, για τους μπάτλερ των σύγχρονων Καισάρων.

***

Ηγέτες ή ανδρείκελα; το ερώτημα, φυσικά, περιττεύει, γιατί την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι. Ο Ζοσπέν, ο Σρέντερ και το άλλο συνονθύλευμα,όταν δέχτηκαν ασμένως να αβαντάρουν τα γκαγκστερικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια για να επιβληθούν "λύσεις" που βολεύουν τους "κοσμοκράτορες". Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι, όταν ο "χασάπης" της Ουάσιγκτον άρχισε να βομβαρδίζει τη Σερβία και αυτοί ούτε "κιχ" δεν έβγαλαν. Μαζεμένοι όλοι στις Βρυξέλλες και θυμίζοντες φασουλήδες του κουκλοθέατρου προσπαθούσαν να μάθουν από το... CNN τι γίνεται ακριβώς στη Γιουγκοσλαβία. Ο χασάπης, αφού είχε πάρει την έγκρισή τους για να έχει "άλλοθι" στο έγκλημά του, τους είχε γράψει στα παλιά του υποδήματα. Δεν τους χρειαζόταν άλλο και τους "έφτυσε" κατά το κοινώς λεγόμενο, κανονικά!

***

Ηγέτες ή φιγούρες του Θεάτρου Σκιών; τι χρείαν έχομε άραγε μαρτύρων, όταν υποτελείς μέχρι το κόκαλο στον "Καίσαρα" δέχτηκαν να ανάψει φωτιά στο έδαφος της Ευρώπης; Και για ποια "Ενωση" μιλούν οι κύριοι και ξεζουμίζουν επί τόσα χρόνια τις λαϊκές μάζες, με αυτό το "όραμα", όταν αφήνουν τους πέραν του Ατλαντικού γκάγκστερς να καταστρέφουν και να σκοτώνουν στην ήπειρό μας; Η απάντηση, νομίζουμε, σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι μία και μόνη: Η Ευρώπη κυβερνάται δυστυχώς, από μια δράκα ανδρεικέλων, που προωθούν ένα πλαστό όραμα και έχουν στόχο να κοιμίσουν τους λαούς, για να περάσουν - όσο το δυνατό πιο ανώδυνα - οι σχεδιασμοί των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών. Ας ξεσηκωθούμε, λοιπόν, όλοι εναντίον των ανδρεικέλων που μας κυβερνούν και ας μην αφήσουμε να προχωρήσουν τα σχέδια τους για μια Ευρώπη - πρακτορείο των άνομων συμφερόντων των "ολίγων" που διαφεντεύουν τον κόσμο.

Τ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ