Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Βομβαρδίστε" το ΝΑΤΟ!

Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία. Την απόφαση την έλαβαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα κράτη - μέλη του, μαζί και η Ελλάδα του κ. Σημίτη. Η ΕΕ βομβαρδίζει τα Βαλκάνια. Τα 10 από τα 15 κράτη - μέλη της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισπανία, Δανία, Ελλάδα) είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΝΑΤΟ. Οσοι θέλουν να παρουσιάσουν την ΕΕ περίπου σαν"απατημένη σύζυγο" του Κλίντον, όσοι προσπαθούν να τη "μεμφθούν" για εκείνα που δεν πράττει στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, έχουν άλλο στόχο: Να αποκρύψουν, να συσκοτίσουν εκείνα τα οποία πράττει η ΕΕ στη Σερβία. Τι πράττει; Ο,τι και οι Αμερικάνοι. Η ΕΕ, μαζί με το ΝΑΤΟ, δολοφονεί ένα λαό, εισβάλλοντας απροσχημάτιστα στο έδαφός του. Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της, διεξάγουν διαπραγματεύσεις για τα ...φράγκα και τα ECU. Την ώρα που πέφτουν βόμβες, εκείνοι πασχίζουν να μην ...πληγούν οι δείκτες των χρηματιστηρίων τους. Τι μέγιστη χυδαιότητα!

***

Σε όλα αυτά η "ισχυρή Ελλάδα" του κ. Σημίτη είναι παρούσα! Συμμετέχει! Συμπράττει! Συναινεί! Η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΣΥΝ, οι πολιτικές παραφυάδες και οι διανοουμενίσκοι του "ρεαλισμού", ομονοούν. Είμαστε στο ΝΑΤΟ, λένε. Είμαστε στην ΕΕ, λένε. Μπορεί να μη συμφωνούμε με ό,τι γίνεται - υποκρίνονται όλο ...αθωότητα (και ξεχνώντας ότι παντού ψηφίζουν υπέρ) - αλλά και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Βλέπετε - συνεχίζουν - η συμμετοχή της χώρας σε αυτούς τους οργανισμούς συνεπάγεται και ορισμένες δεσμεύσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε! Αυτή είναι μόνιμη επωδός των κούφιων λόγων τους: "Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκρινόμεθα στις δεσμεύσεις"! Τούτο είναι το μόνιμο ρεφρέν της εθελοδουλίας απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Και όπως κι αν το διατυπώνουν, είναι ΟΜΟΦΩΝΟΙ: Η Ελλάδα, κατ' αυτούς, πρέπει να συνεχίσει να στέκεται σούζα σε αυτές τις δεσμεύσεις. Μόνο, που δεν πρόκειται για δεσμεύσεις. Πρόκειται για δεσμά. Τούτο είναι το ζητούμενο των ομονοούντων στην υποτέλεια, των συνεργών των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ: Να πείσουν τον ελληνικό λαό, να ομονοήσει κι αυτός με τη λογική του "ανήκομεν εις τη Δύσιν", ακόμα και την ύστατη ώρα. Την ώρα που τα φέρετρα είναι γεγονός, αλλά τούτοι, οι λογιστές του θαΝΑΤΟυ, για το μόνο που αγωνιούν είναι, αν θα υπολογίσουν την αξία του φέρετρου σε δολάρια ή σε ΕΥΡΩ...

***

Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία δέσμευση έναντι των δολοφόνων και των τρομοκρατών του πλανήτη. Η μόνη του δέσμευση είναι να στέκεται αλληλέγγυος σε ένα λαό, ο οποίος εκτελείται απροσχημάτιστα και να προσφέρει άσυλο σε όσους οι αρχι-γκάνγκστερ βαφτίζουν "τρομοκράτες".

Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία δέσμευση να υποκλίνεται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όταν οι "σύμμαχοι" και οι "εταίροι" φέρνουν έξω από την πόρτα του την οσμή του αίματος. Η μόνη δέσμευση που έχει είναι να σπάσει τα δεσμά, που κρατούν τη χώρα του, την Ελλάδα, αιχμάλωτη των τυχοδιωκτισμών του Κλίντον, του Μπλερ, του Σρέντερ, του Ντ' Αλέμα, του Ζοσπέν.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία δέσμευση να δίνει "συγχωροχάρτι" σε κείνους, που - είτε ως κυβέρνηση, είτε ως συμπολιτευόμενη "αντιπολίτευση" - μετατρέπουν την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα κατά της Σερβίας και λειτουργούν σαν "τσιράκια" των κανονιοβολιστών των Βαλκανίων. Η μόνη του δέσμευση είναι να μην επιτρέψει, το μέλλον το δικό του και των παιδιών του να γίνει παρανάλωμα στα σχέδια των "ειρηνιστών" του ολέθρου.

***

Η Ελλάδα και ο λαός της έχει υποχρέωση να ομονοήσει και να ομοφωνήσει, όπως ακριβώς ομονοεί και το υπηρετικό προσωπικό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση. Να δηλώσει ΟΜΟΦΩΝΑ ότι το ΝΑΤΟ και όσοι προαναγγέλλουν(!) ελληνοτουρκικές συρράξεις είναι ένα άντρο εγκλήματος, με το οποίο ούτε συμπράττει, ούτε συναινεί, ούτε συμμετέχει.

Ο ελληνικός λαός ήρθε η ώρα να βγει στους δρόμους. Να βροντοφωνάξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους φονιάδες των λαών. Να αντιταχθεί στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους, όχι μόνο γιατί έτσι επιτάσσει η αλληλεγγύη στο σερβικό λαό, αλλά γιατί έτσι και μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να μην υποστεί, ξανά, ο ίδιος ο ελληνικός λαός - όπως τα υπέστη με την Κύπρο και την εφτάχρονη χούντα - τα δεινά των "συμμαχικών" ...δεσμεύσεων.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ