Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαριονέτες της Ουάσιγκτον

Ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια στη "νέα τάξη" και τις ΗΠΑ έχει διαπεράσει μέχρι το μεδούλι τη σκέψη και τη συμπεριφορά ορισμένων θλιβερών υπηρετών τους. Κάποιοι θέλουν να κοντύνουν την κοινωνία στα γλίσχρα μέτρα τους και να την εμφανίζουν κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους. Κάποιοι επιθυμούν να αισθανόμαστε αδύναμοι, ανήμποροι και άβουλοι μπροστά στην "παντοδυναμία" των Αμερικανών και της "νέας τάξης".

***

Ο λόγος για μερίδα των ΜΜΕ, που με πρωταγωνιστές τα κρατικά κανάλια, έθαψαν στην κυριολεξία τις λαϊκές αντιδράσεις που έγιναν χτες και προχτές με πρωτοβουλία του ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα. Από τη Σάμο και την Καβάλα, μέχρι τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, οι κομμουνιστές βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους στο μακέλεμα των λαών από τους δολοφόνους της "νέας τάξης", που τώρα κάνουν γκανγκστερικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία. Ταυτόχρονα, δείχνουν το δρόμο στο λαό, το μόνο δρόμο που μπορεί να βάλει φρένο στο ματοκύλισμα των λαών κάθε φορά που οι ιμπεριαλιστές θεωρούν ότι "θίγονται τα ζωτικά τους συμφέροντα". Αυτός ακριβώς ο δρόμος, ο δρόμος της αντίστασης και της παλλαϊκής κινητοποίησης, είναι που τρομάζει τους εγχώριους τοποτηρητές της "νέας τάξης", γιατί πιστεύουν, όχι άδικα, ότι τους αγγίζει άμεσα και ότι με τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

***

Η κυβέρνηση Σημίτη, λοιπόν, ακριβώς επειδή αισθάνεται έτσι, από τη μια "έκοψε" κάθε αναφορά από τα κρατικά κανάλια για τις λαϊκές αντιδράσεις, ενώ από την άλλη, ταυτόχρονα, δε δίστασε να τις αντιμετωπίσει ως "εσωτερικό εχθρό" στέλνοντας τα ΜΑΤ να επιβάλουν την τάξη, για λογαριασμό προφανώς των αφεντικών τους, των Αμερικανών. Τους ενοχλεί βαθιά η "απαράδεκτη" εικόνα του λαού, που δεν αποδέχεται μοιρολατρικά και αγόγγυστα τη σφαγή των λαών, όπως κάνουν οι κυβερνώντες. Τους ενοχλεί βαθιά η εικόνα ενός λαού που ξεσηκώνεται ενάντια στις ΗΠΑ και τους "χαλάει" ό,τι με τόσες θυσίες, υποκλίσεις και "ευχαριστίες" έχουν πετύχει. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη διάδοση ενός τέτοιου "μικρόβιου" σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα.***

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ν. Μπερνς, ανεξάρτητα αν έδωσε ο ίδιος ή όχι την εντολή, θα εκτίμησε δεόντως τις υπηρεσίες και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση. Ο ελληνικός λαός όμως δεν μπορεί να ανέχεται για πολύ μια κυβέρνηση μαριονέτα της Ουάσιγκτον.

Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» (2013-07-13 00:00:00.0)
Επειδή τους χαλάει το «παιχνίδι» (2007-06-01 00:00:00.0)
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα (2000-04-09 00:00:00.0)
Το "καθήκον" της κυβέρνησης Σημίτη (1999-02-18 00:00:00.0)
Παράδειγμα προς μίμηση (1998-06-13 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ (1996-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ