Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι κύριοι της "αφωνίας"

Κάποιοι πολιτικοί παράγοντες αισθάνθηκαν ντροπή γιατί η "Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) δεν αντιστάθηκε" (!) στη δολοφονική ΝΑΤΟική επιδρομή στη Νέα Γιουγκοσλαβία. Κάποιοι άλλοι αναφώνησαν "έκπληκτοι" (!) ότι "η Ευρώπη έμεινε άφωνη" μπρος στο έγκλημα διαρκείας ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας και το μπουρλότο στα Βαλκάνια. Και κάποιοι αιθεροβάμονες, σαν την ηγεσία του ΣΥΝ, προσδοκούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση να παρέμβει για διευθέτηση της κρίσης! Ολοι αυτοί πασχίζουν, με τέτοια άλλοθι να συγκαλύψουν τη συμμετοχή της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, στη ΝΑΤΟική επιδρομή, σπέρνοντας αυταπάτες ως προς τον αντιδραστικό και βαθιά ταξικό χαρακτήρα της. Κάνουν ως "απατημένοι σύζυγοι" από την Ευρώπη της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολιτισμού, αν και είναι οι "προστάτες" της στην απάτη. Της Ευρώπης που ενισχύει τον κοσμοπολίτικο διεθνισμό της αστικής τάξης, την οποία όλοι αυτοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκπροσωπούν και υπηρετούν. Πράγμα που την κάνει ολοένα και πιο επεκτατική ενάντια σε χώρες και λαούς για αρπαγή της λείας που μοιράζουν τα μονοπώλια. Εδάφη, σφαίρες επιρροής, υποδούλωση, εκμετάλλευση λαών και πάει λέγοντας.

Η δολοφονική ΝΑΤΟική επίθεση έβγαλε "τ' άπλυτα στη φόρα", της "καθωσπρέπει" πολιτισμένης Ευρώπης, που για όλους αυτούς, το καμουφλάρισμα του χαρακτήρα και του ρόλου της γινόταν το άλλοθι της προπαγάνδας τους για να επιδρούν στις λαϊκές συνειδήσεις εκθειάζοντας τον "εθνικό στόχο" της ΟΝΕ. Η ΕΕ φωνή έχει... πρόθεση αντίστασης δεν έχει, στη ληστεία των Βαλκανίων και το μοίρασμά τους, και απέδειξε ότι η σύμπνοια των ιμπεριαλιστών στο κυνήγι της λείας είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από τα μεταξύ τους παζάρια στη μοιρασιά και το πώς θα τα κάνουν.

Τα κράτη - μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά, είναι ταυτόχρονα και κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ που ομόφωνα κατέληξαν στη δολοφονική επιδρομή. Στρατός κρατών - μελών της ΕΕ, παίρνει ενεργά μέρος στη ΝΑΤΟική εκστρατεία στη Γιουγκοσλαβία και στα Βαλκάνια και μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που γερμανικός στρατός αναλαμβάνει δράση έξω από τα σύνορα της Γερμανίας. Από τη ΝΑΤΟική βάση στη Νάπολη σηκώθηκαν εγγλέζικα, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά πολεμικά αεροπλάνα, μαζί με τα αμερικανικά ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Σ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Ραμπουαγιέ, η Γερμανία επέμενε περισσότερο και από τους Αμερικανούς για άμεσο χτύπημα. Η Γερμανία εξοπλίζει το μισθοφορικό στρατό των Κοσσοβάρων. Η Ελλάδα, μαζί με τις εδαφικές και λιμενικές διευκολύνσεις στη Βόρεια Ελλάδα, συμμετέχει με πολεμικό πλοίο στην Αδριατική. Ομόφωνη ήταν η απόφαση των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, μετά από την οποία ο Χόλμπρουκ δήλωνε ότι βρισκόμαστε "πολύ κοντά" στη ΝΑΤΟική επέμβαση στο Κόσσοβο, με απόλυτη ομοφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Δεν αρκούν αυτά κύριοι της "αφωνίας";

Αλλά επειδή δεν τολμάτε να υψώσετε τη δική σας φωνή ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μιας και έχετε τη "φωλιά σας λερωμένη", προσπαθείτε να ψελλίσετε ότι... αφού η ισχυρή ΕΕ δεν έχει φωνή, εμείς τι να κάνουμε; Γι' αυτό και ο λαός και η νεολαία θα δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα από το δικό τους αντιπολεμικό λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στη ΝΑΤΟική και Ευρωενωσιακή πολιτική στην Ελλάδα και σ' αυτούς που την ανέχονται και την ασκούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Εμείς οι ναυτεργάτες..." (1999-04-30 00:00:00.0)
Φουσκώνει το ποτάμι των λαϊκών αντιδράσεων (1999-04-21 00:00:00.0)
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος (1999-04-14 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (1999-04-14 00:00:00.0)
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια (1999-03-31 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (1999-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ