Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εμείς οι ναυτεργάτες... "

Υπόμνημα κατά του βρώμικου πολέμου υπογράφουν, τιμώντας την Πρωτομαγιά, εκατοντάδες ναυτεργάτες και δηλώνουν την απόφασή τους να μην πάρουν μέρος σε αποστολές που εξυπηρετούν τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές

Οι ναυτεργάτες υποδέχονται τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, διατρανώνοντας την απόφασή τους να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε αποστολή που εξυπηρετεί το βρώμικο πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.Η απόφαση αυτή καταγράφεται και στις εκατοντάδες υπογραφές που έχουν ήδη μπει στο υπόμνημα που εκδόθηκε με πρωτοβουλία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.Το υπόμνημα εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη και χέρι με χέρι, μέσα σε τρεις μέρες, ήδη έχει κυκλοφορήσει στα περισσότερα πλοία της ακτοπλοϊας.

"Εμείς οι ναυτεργάτες - υπογραμμίζεται - καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Εκφράζουμε την ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που αντιστέκεται στους αδίστακτους επιδρομείς".

"Ενώνουμε τη φωνή μας - συνεχίζει - με τη φωνή του υπόλοιπου ελληνικού λαού και απαιτούμε: Να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να πάρει πίσω η κυβέρνηση την υπογραφή της για τη ΝΑΤΟική επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να σταματήσει κάθε είδος διευκολύνσεων. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από τη Βοσνία, την Αλβανία και την Αδριατική. Να απεμπλακεί αμέσως η χώρα μας από τον πόλεμο".

Και καταλήγει: "Οι ναυτεργάτες αρνούνται να υπηρετήσουν τα σχέδια των πολεμοκάπηλων ΝΑΤΟικών δυνάμεων, αρνούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε αποστολή που εξυπηρετεί την επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Αρνούνται να πάρουν μέρος στο εμπάργκο πετρελαίου".

Στο μεταξύ χτες το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ έγινε μαζική σύσκεψη των εν ενεργεία και συνταξιούχων μηχανικών, όπου από τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Γιώργο Τούσσα εκφράστηκε η αναγκαιότητα του συντονισμού της δράσης τους. Παράλληλα κάλεσε όλους τους μηχανικούς να δώσουν το μαζικό τους "παρών" στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή,ώστε αυτή να αποτελέσει αφετηρία για την κλιμάκωση των αγώνων, ενάντια στο έγκλημα που διαπράττουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και όλων των λαών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ