Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην πλατεία Κοραή το μήνυμα της αντίστασης

Μήνυμα αντίστασης σε κάθε μορφή ιμπεριαλιστικής επίθεσης θα στείλουν αύριο οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι του Πειραιά, που καλούνται να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοραή στις 10 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Πασαλιμάνι, στο μνημείο των πεσόντων στη μεγάλη απεργία του 1923. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές και αφισοκολλήσεις, τα ταξικά σωματεία του Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό για να σταματήσει ο πόλεμος, να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικός οργανισμός, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα. Τα σωματεία στα πλαίσια των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων, πραγματοποιούν αντιπολεμική εκδήλωση με έκθεση φωτογραφικού υλικού στην πλατεία Κοραή. Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής τονίζεται, ότι ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία αποκάλυψε ακόμα περισσότερο το πραγματικό πρόσωπο των ψευτοσοσιαλιστών που κυβερνούν την Ευρώπη και απέδειξε ότι η πολιτική της ΟΝΕ και της επίθεσης στα εργασιακά, εργατικά δικαιώματα, βαδίζουν χέρι - χέρι. "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - υπογραμμίζεται - δέσμια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών και των μονοπωλίων, έχοντας την ανοχή της ΝΔ και των ευρωλάγνων πολιτικών δυνάμεων, έχει εμπλέξει τη χώρα μας στο βρώμικο πόλεμο. Τον δρόμο της κυβέρνησης - σημειώνεται - δυστυχώς ακολουθούν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, καθώς και η πλειοψηφία του ΕΚΠ, αφού με περίσσια υποκρισία ζητάει να σταματήσει ο πόλεμος και από την άλλη"βγάζει λάδι" την κυβέρνηση, την ΕΕ και την πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος των εργαζομένων".

Τα ταξικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους της πόλης να αγωνιστούν ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα του δημόσιου και κρατικού πλούτου της χώρας, στην κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να αποτρέψουν κυβέρνηση, μονοπώλια που προσπαθούν να πάρουν πίσω το 8ωρο, τη μονιμότητα, το δικαίωμα στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Να αγωνιστούν για την αλλαγή των συσχετισμών στα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα, ώστε να πάψουν να αποδέχονται, να στηρίζουν και να νομιμοποιούν την πολιτική των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Να απαιτήσουν να διαλυθεί το ΝΑΤΟ, η Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση και κάθε επιθετικός ιμπεριαλιστικός Οργανισμός και να φύγουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ