Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεσηκωθείτε!

Εργάτες, εργάτριες,

Ανεργοι, συνταξιούχοι,

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σάς καλεί να ξεσηκωθείτε.

Να ενώσετε τη φωνή και τον αγώνα σας με την εργατική τάξη των άλλων χωρών της Βαλκανικής για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Να εμποδίσετε την έξοδο ελληνικών στρατευμάτων, τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 1999 βρίσκει την εργατική τάξη της Ελλάδας και των Βαλκανίων αντιμέτωπη με την εγκληματική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας. Οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις που εξαπλώνονται και εδραιώνονται στην Ελλάδα, στην ΠΓΔΜ, στην Αλβανία, δεν αποτελούν μόνο κίνδυνο για τη γενίκευση του πολέμου, αλλά είναι οι δυνάμεις καταπίεσης και επιβολής της "νέας τάξης πραγμάτων", είναι η μπότα των κεφαλαιοκρατών πάνω στην εργατική τάξη και στα λαϊκά κινήματα.

Αυτός ο βρώμικος πόλεμος που μαίνεται, είναι η συνέχιση με πιο άγρια μέσα της ίδιας της πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, για λογαριασμό των μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων.

Ολοι αυτοί που δολοφονούν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας είναι οι ίδιοι ακριβώς (δηλαδή οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση) που σαρώνουν με την πολιτική τους τα κοινωνικά δικαιώματα, που καταπατούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις, που εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που πετούν εκατομμύρια ανθρώπων στον Καιάδα της ανεργίας, με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών τους και την εδραίωση της εξουσίας τους σε βάρος της εργατικής τάξης.

Είναι αυτοί που προπαγανδίζουν και καλλιεργούν τη λογική της υποταγής στους λεγόμενους μονόδρομους της παγκοσμιοποίησης και της ΟΝΕ, που έχουν σαν σημαία τους την "κοινωνική συναίνεση", τη συνεργασία δηλαδή εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, καταπιεστών και καταπιεσμένων.

Είναι οι ίδιοι που ζητωκραυγάζουν για τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων, που άναψαν τη φωτιά του πολέμου με το διαμελισμό της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Είναι αυτοί που σήμερα δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα, που δολοφονούν άμαχο πληθυσμό, που σπέρνουν τη δυστυχία και τη φτώχεια για να ξαναμοιράσουν τις αγορές, να ξαναμοιράσουν τα σύνορα, να δημιουργήσουν προτεκτοράτα, με σκοπό την υποταγή των λαών.

Οι συνέπειες από αυτή την κυριαρχία των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι ήδη βαριές για την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και τους λαούς. Οι τραγικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο των σοσιαλιστικών κομμάτων και άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν στις "Κεντροαριστερές" κυβερνήσεις. Απέδειξαν ότι η πολιτική της ΟΝΕ και της καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων πηγαίνουν χέρι - χέρι με τον πόλεμο.

Το καπιταλιστικό σύστημα, ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός όχι μόνον δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας, αλλά την οδηγούν όλο και σε βαθύτερη κρίση, σε ένταση της καταπίεσης των εργαζομένων.

Οι λαοί γνωρίζουν και πληρώνουν ακριβά το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού.

Αυξάνεται η σχετική και η απόλυτη εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων. Νέες ζώνες φτώχειας εμφανίζονται. Η κρίση αξιών, η χειραγώγηση της γνώσης, του πολιτισμού, η ξέφρενη καταστροφή του περιβάλλοντος, όλο και πιο έντονα αφήνουν τα σημάδια τους στη ζωή των εργαζομένων.

Αυτή την εποχή, που οι τεράστιες κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού δίνουν νέες δυνατότητες για ευημερία και ελευθερία, η εργατική τάξη είναι δέσμια της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης, σπρώχνεται μαζικά στην ανεργία, γιατί ο πλούτος και η εξουσία συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια.

Οι εργαζόμενοι στην τελευταία Πρωτομαγιά του 20ού αιώνα καλούνται να απαντήσουν στο πραγματικό πιεστικό δίλημμα της εποχής.

Θα πουν "ναι" στην αφαίρεση δικαιωμάτων, στη συνεχή χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης; Η θα πουν το μεγάλο "ναι" στο δρόμο της αντίστασης στις κυρίαρχες επιλογές του κεφαλαίου, θα εναντιωθούν στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, με στόχο την ανατροπή της κυριαρχίας και της εξουσίας τους και να ανοίξουν το δρόμο για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού;

Εργάτες, εργάτριες,

Νέοι και νέες,

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν είναι παντοδύναμες. Αν μπορούν σήμερα και αλωνίζουν ασύδοτες σε βάρος των λαών, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει αφυπνιστεί και οργανωθεί πρώτα απ' όλα η εργατική τάξη. Γιατί βρίσκουν αυτές οι δυνάμεις ισχυρά στηρίγματα στις γραμμές της, όπως είναι και στη χώρα μας οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Γιατί δεν έχουν ακόμα αμφισβητηθεί και απορριφθεί πλατιά μέσα στους εργαζόμενους η πολιτική τους και οι στρατηγικές τους επιδιώξεις.

Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πριν χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος και πριν οι συνέπειες είναι βαρύτατες, μπορεί να αρχίσει η αντίστροφη πορεία.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σάς καλεί να βαδίσετε το μόνο δρόμο που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού και της χώρας.

Να οικοδομήσετε και σφυρηλατήσετε την ενότητα της εργατικής τάξης, που αποτελεί το θεμέλιο της λαϊκής ενότητας. Διεκδικώντας και προβάλλοντας τους δικούς σας στόχους, απορρίπτοντας τους λεγόμενους εθνικούς στόχους της ντόπιας πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Καταδικάζοντας τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης και της υποταγής. Ενισχύοντας αποφασιστικά την ταξική κατεύθυνση και συσπείρωση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναδείχνοντας και στηρίζοντας στη διοίκηση των Συνδικάτων σας γνήσιους εκπροσώπους των συμφερόντων σας.

Να πρωτοστατήσετε στην προώθηση της κοινής δράσης, της συμμαχίας με τη μικρομεσαία αγροτιά, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων.

Να παρεμποδίσετε και να αποτρέψετε τη συνέχιση της εμπλοκής της χώρας στη σφαγή των Γιουγκοσλάβων εργαζομένων από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Να καταδικάσετε αποφασιστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις άλλες δυνάμεις που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμπόρευση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που δεν αντιδρούν στις βασικές επιλογές της και καλλιεργούν το μύθο της "ΟΝΕ με κοινωνικό πρόσωπο".

Ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Σας καλούμε, να πρωτοστατήσετε μαζί με τους κομμουνιστές στην πάλη για τη συγκρότηση ενός αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου πάλης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ