Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμικό "μπλόκο" στο λιμάνι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προετοιμασίες για το γιορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, που θα γίνει στο λιμάνι της πόλης στις 10 το πρωί.

Τις δύο τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν πολλές περιοδείες σε συνοικίες της πόλης και χώρους δουλιάς, ενώ στη διακήρυξη τού ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ τονίζει: "Το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο βρίσκεται σε ανοιχτό "πόλεμο" με τη γραμμή του συμβιβασμού, της συναίνεσης και των υποχωρήσεων, που υπηρετούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Κυρίαρχη λογική μας είναι η προώθηση της ταξικής αγωνιστικής ενότητας, που θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για να ξανακερδίσουν τα συνδικάτα τους εργαζόμενους, να τους ξαναεμπνεύσουν και να ενισχύσουν τα ιδανικά, τις αξίες, τις αρχές, τα οράματα και την ομορφιά του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η ΕΣΑΚ εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα που εξέδωσε για την πρωτομαγιά, τονίζει: "Σήμερα που οι βόμβες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών βομβαρδίζουν το σέρβικο λαό, σπέρνοντας το θάνατο, επιβάλλεται η συσπείρωση των εργαζομένων. Επιβάλλεται να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια σ' αυτόν τον πόλεμο".

Το γιορτασμό της πρωτομαγιάς χαιρετίζουν ακόμα με ανακοινώσεις τους η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Πανεμπορική απεργία στη Β. Ελλάδα

Πανεμπορική απεργία κηρύσσει για την 1η Μάη η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων στις περιοχές αυτές. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η θυσία των πρωτοπόρων εργατών του Σικάγου, αλλά και όλοι οι κατοπινοί αγώνες για δουλιά, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και ειρήνη, αυτή την τελευταία πρωτομαγιά της χιλιετίας αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Σήμερα, υπογραμμίζει, που αναβιώνει το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και η ναζιστική θηριωδία, που δολοφονούνται λαοί, που αφαιρούνται κατακτήσεις, ελευθερίες, που καταργήθηκε ο ΟΗΕ, που τα κράτη μετατρέπονται σε προτεκτοράτα, και οι πιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί μια στρατοκρατική συμμορία φονιάδων. Η Ομοσπονδία καλεί τους εμπόρους μαζί με τους εργαζόμενους σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή των ολέθριων για τον πλανήτη πολιτικών. Τους καλεί να απαιτήσουν όλοι μαζί:

  • Να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία.
  • Καμία διευκόλυνση από την ελληνική κυβέρνηση στη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Οι λαοί μόνοι τους να αποφασίζουν για τις τύχες τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ