Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφυγή στην ΕΕ συνιστά ο ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, καταγγέλλει τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας και απαιτεί την άμεση κατάπαυσή τους. "Η ΝΑΤΟική επίθεση και η παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με δεδομένη την αντίθεση της Ρωσίας και της Κίνας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και πράξη ωμής επιβολής", τονίζεται.

"Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την τακτική του "ναι μεν αλλά", να αρνηθεί κάθε συμμετοχή ή διευκόλυνση στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, να αναστείλει τη λειτουργία των ΝΑΤΟικών βάσεων κατά την κρίση και να απαιτήσει παρέμβαση της ΕΕ για να σταματήσει ο εφιάλτης του πολέμου" προστίθεται. Κι αυτό όταν οι ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές - ΝΑΤΟικές χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στρατιωτικά στην εγκληματική επέμβαση μαζί με τις ΗΠΑ. Κάτι που ο ΣΥΝ αντιπαρέρχεται...

Κατά τα άλλα με χτεσινή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος αναφέρει πως "οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με πολιτικό κυνισμό αχρηστεύουν κάθε έννοια κι αξία διεθνούς δικαίου και σέρνουν τους λαούς των Βαλκανίων στον εφιαλτικό χορό του τυχοδιωκτικού πολέμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ