Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝένοχοι στο έγκλημα

Οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, κατά του ηρωικού λαού της Γιουγκοσλαβίας μπορεί και πρέπει να ηχήσουν δυνατά στα αυτιά όλων των Ελλήνων και να ξεσηκώσουν ένα μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας και καταδίκης των ιμπεριαλιστών αλλά και αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό. Μπορεί και πρέπει, όμως, να γίνουν το κριτήριο με βάση το οποίο οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις θα κρίνουν την κυβέρνηση και κάθε πολιτική δύναμη και στη χώρα μας, από τη στάση της απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις. Και αν ο ρόλος της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι ευδιάκριτα εγκληματικός για τη στήριξη της ΝΑΤΟικής επέμβασης, το ίδιο δεδομένη είναι η συνενοχή του Συνασπισμού από την άποψη αυτή. Ο λόγος δεν είναι μόνον ότι εξωραϊζει και αποδέχεται τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και γιατί, με την πολιτική και τις απόψεις του, ο ΣΥΝ αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και δίνει άλλοθι στην υποτελή στάση απέναντι στις αμερικανοΝΑΤΟικές εγκληματικές επεμβάσεις. Και συγκαλύπτει τη συμμετοχή της ΕΕ με βάση την ευρω-υποτέλεια που χαρακτηρίζει το κόμμα αυτό.

***

Η ηγεσία του ΣΥΝ συμφώνησε και στήριξε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βοσνία και τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στις δυνάμεις κατοχής που στάλθηκαν στη Βοσνία και Αλβανία για να επιβάλουν τη "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ. Ουσιαστικά, συντάχθηκε και με τις θέσεις και τις απόψεις των ιμπεριαλιστών για το Κοσσυφοπέδιο, κατηγορώντας, κατά καιρούς, τον Μιλόσεβιτς σαν υπεύθυνο και εθελοτυφλώντας για το μεθοδευόμενο, από τους ιμπεριαλιστές, διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

***

Ακόμα και τώρα, που η φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια έχει ανάψει, ο ΣΥΝ επιμένει να συγκαλύπτει, ουσιαστικά, τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ - ουσιαστικά περιορίζει το θέμα στη μη έγκριση της επίθεσης από τον ΟΗΕ! - και για την ΕΕ η "κριτική" εξαντλείται στο ότι ακολουθεί... "άβουλα" τους Αμερικάνους! Οσο για την κινητοποίηση του λαού; Την ώρα που το ΚΚΕ καλεί το λαό και πρωτοστατεί στο ξεσήκωμά του, η ηγεσία του ΣΥΝ σφυρίζει αδιάφορα... Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, μπορεί και πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μπροστά στις εκλογές. Να καταδικάσουν μαζί με τους συνεργούς και τους ΣΥΝενόχους τους, να ψηφίσουν ΚΚΕ, που, σταθερά και καθαρά, αποκαλύπτει, καταδικάζει και αντιπαλεύει την ιμπεριαλιστική εγκληματική πολιτική των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και την πολιτική της ευρωατλαντικής υποτέλειας.

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινά ευρωΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά εργαλεία (2008-11-01 00:00:00.0)
Στο Κόσσοβο για την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών (2006-06-30 00:00:00.0)
Ο λαός δε νομιμοποιεί το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ (1999-04-30 00:00:00.0)
"Τελάληδες" της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Αλβανία! (1997-03-09 00:00:00.0)
"Καταδικάστε εθνικιστές και ραγιάδες" (1996-02-06 00:00:00.0)
Διαδικαστική "αντίθεση" (1996-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ