Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήθεν ανησυχίες για τα θύματα

Τώρα η ελληνική κυβέρνηση "φοβάται" το κύμα προσφύγων

Αφού έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τους θύτες και τα καταστροφικά τους σχέδια, η κυβέρνηση, ανησυχεί τώρα πώς θα ξεφορτωθεί τα θύματα που θα προκύψουν. Πώς θα κρατήσει μακριά από την Ελλάδα τους πρόσφυγες της Γιουγκοσλαβίας.

Η "ανησυχία" αυτή εκφράστηκε στη χτεσινή σύσκεψη, στο υπουργείο Προεδρίας, υπό την υπουργό Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου,όπου συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος,ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κρανιδιώτης,ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Δ. Ευσταθιάδης και ο γενικός γραμματέας Τύπου, Ν. Αθανασάκης.Συγκεκριμένα, εξέφρασαν το φόβο, πως αν κλείσουν τα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), θα κατευθυνθεί κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα. Διατύπωσαν δε την ανησυχία για τη σταθερότητα και ασφάλεια στη Βόρεια Ελλάδα.

Ομαλή χαρακτήρισε την κατάσταση η Β. Παπανδρέου, σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη, καθώς, είπε, δεν υπάρχει κύμα προσφύγων προς τη χώρα μας. Για το ενδεχόμενο αυτό δήλωσε ετοιμότητα... κυρίως στην αποτροπή της έλευσης των προσφύγων. Στόχος της κυβέρνησης, είπε η υπουργός, είναι να αποτρέψει το κύμα προσφύγων στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα βοηθήσει τις άλλες χώρες- όπως Σκόπια και Αλβανία - όπου μπορούν καταρχήν να πάνε οι πρόσφυγες της Γιουγκοσλαβίας. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε, το υπουργείο Εξωτερικών θα ξεκινήσει επαφές με την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να δώσει χρηματική βοήθεια.

Τέλος, η Β. Παπανδρέου είπε πως υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας και για να τον... καθησυχάσει, η κυβέρνηση έστειλε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Φλωρίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ