Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική ενόχληση

Αποκαλυπτική είναι η ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη, που δημοσιεύεται στο χτεσινό φύλλο του "Εθνους". "Απεριόριστα ενοχλημένη" είναι η Ουάσιγκτον από την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ, αλλά και ορισμένες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σημειώνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας, Μ. Ιγναντίου και συνεχίζει: "οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα οδηγούνται σε "παρατεταμένη κρίση", όπως ισχυρίστηκε χτες ανώτερος αξιωματούχος... Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η "αντιαμερικανική υστερία που παρατηρείται στην Ελλάδα", με ευθύνη - όπως λένε - πολιτικών και εκκλησιαστικών φορέων είναι απαράδεκτη και οπωσδήποτε οδηγεί τη χώρα "σε αντιπαράθεση με τη Δύση".

"Ηδη, σημειώνει, σε άλλο σημείο η ανταπόκριση, οι Αμερικανοί έχουν ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννο Κρανιδιώτη "για όσα τους ενοχλούν". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου, η "ψυχροπολεμική - όπως τη χαρακτήρισε - στάση" του ΚΚΕ και κάποια σημεία των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ "δεν υποβοηθούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις". Πάντως, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι ικανοποιημένοι με τις ελληνικές θέσεις, όπως αυτές εκφράζονται σε ιδιωτικές συνομιλίες, υπογραμμίζει η ανταπόκριση.

Υ.Γ. Εχουμε μεγάλη περιέργεια, να μάθουμε αν απάντησαν και τι είπαν οι Ελληνες υπουργοί, όταν ενημερώθηκαν για όσα... ενοχλούν τις ΗΠΑ. Αραγε, μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ