Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψέματα Πρωταπριλιάς, ιστορικής καταισχύνης

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Ο ξεδιάντροπος ψεύτης πλανητάρχης, τόσο στις διαπροσωπικές του σχέσεις, όσο και στο μονοκρατορικό ρόλο ιστορικής καταισχύνης. Ο περιδεής ψεύτης Κόφι Ανάν. Υπόθετο της νέας τάξης, η ψευδολόγα συνένοχη Ευρωπαϊκή - ΝΑΤΟ - Ενωση. Χαλκείο οργανωμένης παραπληροφόρησης το CNN.

Ψέματα και οι "δικοί μας" για την... ανθόσπαρτη πορεία προς την ΟΝΕ, την "ολοκλήρωση" των δεινών και της σύμπραξης στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας και των λαών του κόσμου.

Πρωταπριλιά σήμερα και σύμφωνα με το έθιμο, αναζητήθηκαν κατασκευασμένα ψέματα, ενώ μπροστά μας βρίσκεται η πραγματικότητα της ΝΑΤΟ-ΗΠΑ αγυρτείας. Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο και κάθε δίσεκτο, μια μέρα παραπάνω, μας λένε ψέματα. Στην κοινωνική ζωή, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην ενημέρωση κάθε είδους, αλλά κυρίως στην πρακτική διεθνών Οργανισμών, κυβερνήσεων, κομμάτων κλπ, που την συνδέουν με την παραπλάνηση.

Κατά τη σημερινή μέρα είναι σα να θέλουμε να ξορκίσουμε το ψέμα με το ψέμα, κατά την αρχή: "Τα όμοια τοις ομοίοις ιώνται".

Γράφονται και ακούγονται σήμερα τα ευφάνταστα της Πρωταπριλιάς, αλλά αν γινόταν ένας διαγωνισμός, θα τον κέρδιζαν οι επικυρίαρχοι και οι πολιτικοί εξουσιαστές της τύχης μας.

Αν κάτι θα ανέτρεπε την πρωταπριλιάτικη παράδοση, θα ήταν αν μας έλεγαν, έστω και για μια μέρα, έστω και μόνο για σήμερα, την αλήθεια. Ούτε όμως και τότε θα τους πίστευε κανείς, όπως στην περίπτωση του βοσκού που καλούσε σε βοήθεια για τους λύκους που απειλούσαν το κοπάδι του.

Πρωταπριλιά σήμερα και δεν πιστεύει κανείς τα πρωτοφανή ψέματα τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-νέας τάξης, γι' αυτούς που ονομάζουν τώρα "χασάπηδες", τον Σαντάμ Χουσεϊν, τον πάλαι ποτέ Νοριέγκα, τον Μιλόσεβιτς, που άλλοτε τους θεωρούσαν αγαπημένα τους παιδιά και τους εξόπλιζαν.

Μοναδική απάντηση στους κοσμοκράτορες, η αντίσταση των λαών. Αυτή που ανέτρεψε τη φασιστική βαρβαρότητα. Αυτή που μάχεται για τη δυναμική ειρήνη και όχι την παθητική υποταγή, κατά το "σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ