Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ 2004
Ολα καλά τα βλέπει η κυβέρνηση

Κανένα πρόβλημα στην πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δε βλέπουν οι αρμόδιοι υπουργοί και η οργανωτική επιτροπή, που παρουσιάστηκαν χτες στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν η πορεία υλοποίησης των έργων προχωράει κανονικά και βρίσκεται μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ΔΟΕ.

Ετσι, κατά την οργανωτική επιτροπή ο προϋπολογισμός των έργων είναι 170 δισ. δρχ. από τα οποία τα 45 δισ. θα βαρύνουν την ίδια, ενώ το σύνολο των ατόμων που θα απασχοληθούν στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεπεράσει τις 100.000. Ο δε συνολικός προϋπολογισμός εμφανίζει 1 δισ. 600 εκατ. δολάρια έσοδα και ισόποσα έξοδα. Οπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Ε. Παπαζώη το 45% των εσόδων θα προέλθει από τη ΔΟΕ, το 22% από εθνικά προγράμματα, το 15% από το Ολυμπιακό Λαχείο και το 13% από τα εισιτήρια των αγώνων. Η Ελλάδα, είπε η υπουργός, βαδίζει με βάση το φάκελο της υποψηφιότητας, με εξαίρεση τον ιππόδρομο, που θα γίνει στο Μαρκόπουλο, ενώ αναφερόμενη το κωπηλατοδρόμιο που θα γίνει στο Σχοινιά, ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δε θα καταστρέψει τον υδροβιότοπο, αλλά θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή.

Στις παρατηρήσεις που έγιναν για την παραβίαση του ρυθμιστικού σχεδίου της πρωτεύουσας, η υπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι ούτως ή άλλως το ρυθμιστικό σχέδιο που υπάρχει δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην Αθήνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ