Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Λύση από την Ευρωπαϊκή Ενωση

Την έναρξη διπλωματικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να αλλάξει η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι, ζήτησε χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.Παράλληλα ζήτησε την υπογραφή από όλα τα κόμματα ψηφίσματος υπέρ του "σταματήματος των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και της εξεύρεσης πολιτικής λύσης".

Αναφερόμενος στις διπλωματικές πρωτοβουλίες σημείωσε ότι "οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας θα πρέπει να κατευθυνθούν κατ' αρχήν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης", αφού "ο πόλεμος θα σταματήσει μόνο αν αλλάξουν στάση οι ισχυρές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις".

Παράλληλα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, σημείωσε ότι "η ωμή στρατιωτική επέμβαση δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε με την αλβανική μειονότητα. Εξυπηρετεί έναν αμερικανικό σχεδιασμό για τον έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων και για την ποδηγέτηση της Ευρώπης". Σχολιάζοντας δε τη στάση της κυβέρνησης Σημίτη, υποστήριξε ότι "η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς προσυπέγραψε όλα τα μέχρι σήμερα βήματα αυτής της επέμβασης. Ακόμα και τη χτεσινοβραδινή (σ. σ. προχθεσινή) απόφαση για βομβαρδισμό του κέντρου του Βελιγραδίου". Ασκώντας προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι "η δήλωσή σας, κύριε πρωθυπουργέ, ότι η πραγματοποίηση της επίθεσης ήταν θέμα αξιοπιστίας του ΝΑΤΟ είναι από τις πιο δυσάρεστες και ενοχλητικές". Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε την αναστολή της λειτουργίας των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ