Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σούπερ μάρκετ σε χώρο πρασίνου

Συζητήθηκε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Ενας χώρος πρασίνου θυσιάζεται στον Πειραιά, προκειμένου να χτιστεί στη θέση του Σούπερ μάρκετ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Εργων δεν κάνει τίποτα, για να σταματήσει την παρανομία αυτή.

Το θέμα έφερε με Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, τονίζοντας ότι έγινε αλλαγή χρήσης στο οικοδομικό τετράγωνο "Κούπα" στην Αγία Σοφία του Πειραιά παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Ο Κ. Λαλιώτης στην απάντησή του είπε ότι το υπουργείο του δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα, αφού το χαρακτηρισμό της χρήσης γης τον κάνει ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας και δεν επιτρέπεται παρέμβαση από το Δημοτικό Δυμβούλιο. Είπε δε ότι η σχετική άδεια δε δόθηκε για αλλαγή χρήσης χώρου πρασίνου, αλλά για αλλαγή από βιοτεχνικό χώρο σε χώρο Σούπερ Μάρκετ.

Οι παρανομίες, είπε ο Μπ. Αγγουράκης, είναι συγκεκριμένες και δείχνουν την πολιτική βούληση να καταπατηθεί το πράσινο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα συγκεκριμένου Σούπερ μάρκετ. Τόνισε ότι η πολεοδομία δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει χρήση της γης και είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σαφώς και έχει αρμοδιότητα να καθορίζει τους χώρους πρασίνου σε μία περιοχή. Εξάλλου, υπογράμμισε, για να πραγματοποιηθεί η παρανομία ερμηνεύτηκε περίεργα ο νόμος και για να εμφανιστεί νόμιμη η απόφαση χαρακτηρίστηκε ολόκληρος ο Πειραιάς "παραλιακός οικισμός", προκειμένου να πληρεί τις προδιαγραφές του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ