Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Κλίμα εφησυχασμού για τις επιπτώσεις

Κλίμα εφησυχασμού και αποσιώπησης των τεράστιων επιπτώσεων που δημιουργούν στη χώρα μας οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη γειτονική περιοχή του Κόσσοβο, επιχείρησε να καλλιεργήσει χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στο Κόσσοβο δεν επηρεάζουν άμεσα την εθνική οικονομία της χώρας μας, επειδή οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Σερβία είναι πολύ περιορισμένες λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 7-8 χρόνια. Στην προσπάθειά του να ενισχύσει την παραπάνω άποψη, αναφέρθηκε στον τουρισμό, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν παρουσιάζει πρόβλημα, καθώς και στο γεγονός ότι οι μεταφορές του μεγαλύτερου όγκου συναλλαγών της Ελλάδας πραγματοποιούνται πλέον μέσω Ιταλίας.

Επιδιώκοντας ωστόσο να τηρήσει τα προσχήματα για κάθε ενδεχόμενο, ο Γ. Παπαντωνίου δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της ανθρώπινης τραγωδίας που συντελείται στην περιοχή του Κόσσοβο, καθώς και τους κινδύνους που δημιουργεί η παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Οπως τόνισε, "μας ανησυχεί η παράταση των επιχειρήσεων. Η Ελλάδα δε συμμετέχει σ' αυτές και τάσσεται υπέρ της επανάληψης της ειρηνικής πολιτικής διαδικασίας". Σε σχέση με τους κινδύνους που δημιουργεί για την ελληνική οικονομία η παράταση των βομβαρδισμών, έκανε λόγο για ένα γενικότερο ευρωπαϊκό κλονισμό εμπιστοσύνης που θα επηρέαζε έμμεσα και την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ