Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ψήφος να στοχεύει τους δολοφόνους

Αντιπολεμική συγκέντρωση με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στην πλατεία Αριστοτέλους, την Πέμπτη 6 του Μάη

Με αντιπολεμική συγκέντρωση στην πόλη που οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ επιχειρούν να μετατρέψουν σε ορμητήριο των καταστροφικών σχεδίων τους, ξεκινά το ΚΚΕ την προεκλογική του εκστρατεία.

Στη Θεσσαλονίκη, που ο λαός της από την αρχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, δίνει τη δική του μάχη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Στην πλατεία Αριστοτέλους, που το τελευταίο διάστημα έχει "φιλοξενήσει" τις κραυγές οργής, αντίστασης και συμπαράστασης στο γιουγκοσλαβικό λαό.

Σ' αυτή την πλατεία, θα μιλήσει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Κόμματος, στις 6 του Μάη,ενόψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιούνη.

Γιατί, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, που βιώνει άμεσα η Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη η χώρα, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εκλογές που έρχονται. Είναι μια απτή απόδειξη της "λυκοσυμμαχίας" που αποτελεί το κατασκεύασμα που λέγεται ΕΕ - όπως τη χαρακτηρίζει ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Κόφφας.Ο ίδιος μας εξηγεί γιατί ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις συμβιβασμένες πολιτικές δυνάμεις και να ενισχύσει το ΚΚΕ: "Ο πόλεμος έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι μια "λυκοσυμμαχία" δυνάμεων, που συνέβαλαν στη δημιουργία της Ευρώπης του πολέμου".

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης - συνεχίζει - να πάρει μέρος στην αντιπολεμική συγκέντρωση, με την οποία ξεκινά το ΚΚΕ την προεκλογική του εκστρατεία. Να ακούσει τις θέσεις του Κόμματος, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο υπαίτιος της κατάστασης στα Βαλκάνια: το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Να τιμωρήσει, με την ψήφο του, τα πολιτικά κόμματα - στη χώρα μας και στην ΕΕ - που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν μια πλασματική εικόνα για το τι είναι ΕΕ. Να ενισχύσει το ΚΚΕ, οι πολιτικές θέσεις του οποίου δικαιώνονται, με την τραγική αυτή κατάσταση στην περιοχή μας.

Γι' αυτό και η επιλογή να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής δουλιάς στη Θεσσαλονίκη. "Σηματοδοτεί την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Σηματοδοτεί την απόφαση του Σαλονικιώτικου λαού να σταματήσει ο πόλεμος", καταλήγει ο Χρ. Κόφφας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ