Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
"Πιο αιμοσταγείς και από τον Χίτλερ"

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) ενώνει τη φωνή της στις διαμαρτυρίες των εκατομμυρίων Ελλήνων ενάντια στο βρώμικο πόλεμο του διεθνούς ιμπεριαλισμού στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία ακόμη επισημαίνει: "Διατηρώντας τις μνήμες της Κατοχής και του αγώνα της Αντίστασης, μένουμε άφωνοι στα όσα διαδραματίζονται στην εποχή μας. Οι σημερινοί επίδοξοι κοσμοκράτορες ξεπέρασαν σε αγριότητα και τα κτήνη του ναζισμού. Πλάι στον Χίτλερ, τον Γκαίριγκ και τον Γκαίμπελς στέκουν πιο βάρβαροι και πιο αιμοσταγείς οι Κλίντον, Ολμπράιτ, Μπλερ και όλοι όσοι υπέγραψαν και συμμετέχουν στο έγκλημα. Τους στιγματίζουμε ως τους πιο αδίσταχτους εγκληματίες σε βάρος της ανθρωπότητας και του ίδιου του πλανήτη μας".

Η ΠΕΑΦΕ καταγγέλλει ταυτόχρονα και "την κυβέρνηση του κ. Σημίτη, γιατί στην πράξη συμμετέχει στην πολεμική εκστρατεία του ιμπεριαλισμού" και επίσης εκδηλώνει "την ολόπλευρη συμπαράστασή της στον αδερφό γιουγκοσλάβικο λαό και τη νεολαία του, που με τόση λεβεντιά και αυτοθυσία υπερασπίζονται την πατρίδα και τη λευτεριά τους".

Οι επιζώντες Επονίτες και φίλοι της ΕΠΟΝ τονίζουν ότι στέκονται "στο πλευρό των στρατευμένων παιδιών του λαού μας και ενώνουμε τη φωνή μας: Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας. Κανένα πέρασμα των σιδερικών του θανάτου των ιμπεριαλιστών από το ελληνικό έδαφος. Είμαστε συστρατευμένοι στον ωραίο αγώνα για τη ζωή και τη λευτεριά, ενάντια στην ανθρωποσφαγή και το καθεστώς της βαρβαρότητας που ζητούν να επιβάλουν τα μαύρα κοράκια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, οι θησαυρητές του πλούτου από το αίμα και τον ιδρώτα των εκατομμυρίων υπόδουλων της Γης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ