Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πύλη 11

Πύλη 11, μια πύλη που έγινε θρύλος. Κανένα ΝΑΤΟικό όπλο ή φαντάρος δεν πέρασε ούτε και χτες. Οι διαδηλωτές της ειρήνης απέκλεισαν την πύλη αυτή του λιμανιού από τις 2 μ.μ. της Παρασκευής, ξεκινώντας τον 24ωρο αποκλεισμό που είχαν προαναγγείλει, απαγορεύοντας την έξοδο στα όπλα του θανάτου.

Δίπλα στους διαδηλωτές είχαν προστεθεί και τα απορριμματοφόρα των Δήμων Συκεών, Καλαμαριάς και του Αγίου Παύλου, έτοιμα σε οποιαδήποτε στιγμή να κόψουν το δρόμο στις ΝΑΤΟικές φάλαγγες που θα επιχειρούσαν να φύγουν για τα Σκόπια. Παρόντες και οι δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Μ. Μοσχονάς,Σ. Δανιηλίδης,Χατζησάββας,Χ. Οικονομίδης και Λαφαζανίδης,οι οποίοι θέλησαν με την παρουσία τους να καταδικάσουν τη ΝΑΤΟική επέμβαση και να δηλώσουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι "όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας δε θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν οπλικά συστήματα παντός τύπου που θα συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς".

Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, πραγματοποιούσαν δεκάλεπτους αποκλεισμούς και της Λεωφόρου, μοιράζοντας προκηρύξεις, ενώ αργά το βράδυ τοπικά συγκροτήματα έδωσαν συναυλία, αφιερωμένη στην ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ