Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιογραφικό αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο

Μεγάλη πανδημοσιογραφική αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον Τύπο και τα άλλα ΜΜΕ, αλλά και άλλων πολιτών που αγωνίζονται για την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, διοργανώνεται, αύριο Δευτέρα 3 Μάη και ώρα 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου,μπροστά στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Η συγκέντρωση αυτή, που διοργανώνεται, αύριο Παγκόσμια Μέρα του Τύπου, από την ΕΣΗΕΑ και στηρίζεται από τις συνεργαζόμενες οργανώσεις δημοσιογράφων και εργαζομένων στον Τύπο της χώρας (ΠΟΕΥ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΕΑ, ΕΠΠΕΑ), είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας και καταγγελίας για τους βάρβαρους και εγκληματικούς βομβαρδισμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωενωσιακών εταίρων σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού αλλά και των δημοσιογράφων.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ "καλεί όλους εκείνους που καθημερινά δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και τους πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν την ελευθεροτυπία να τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα του Τύπου, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των δημοσιογράφων και τεχνικών της τηλεόρασης που έπεσαν θύματα της προμελετημένης, τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στο Μέγαρο της Γιουγκοσλαβικής Ραδιοτηλεόρασης στο Βελιγράδι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,τονίζεται, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για να σταματήσει η βαρβαρότητα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και να διασφαλιστεί η ελεύθερη ροή πληροφοριών γιατί: Οι ΒΟΜΒΕΣ του ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Καταδικάζουμε:

Τους παράνομους και εγκληματικούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων, τη μετατροπή των δημοσιογραφικών γραφείων σε "στρατηγικούς στόχους".

Απαιτούμε:

Να μπει τέρμα στη βαρβαρότητα, να προστατευτεί η ελευθεροτυπία, να προστατευτεί η ζωή των λειτουργών του Τύπου.

Ολοι στη μάχη για την Ειρήνη, την Αλήθεια, την ελεύθερη ενημέρωση. Ολοι σήμερα Δευτέρα 3 Μάη στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ