Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τραγικό δυστύχημα στα Κ. Βούρλα

Δυστύχημα με πέντε νεκρούς και 14 τραυματίες έγινε προχτές το απόγευμα στην Εθνική Οδό Αθήνας - Λαμίας, στο δυτικό κόμβο των Καμμένων Βούρλων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 4.20, αστυνομικός της Τροχαίας Αγ. Κωνσταντίνου έδωσε σήμα στάσης σε βυτιοφόρο που μετέφερε βουτάνιο, γιατί παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

Φορτηγάκι, που οδηγούσε ο 34χρονος Κωνσταντίνος Μανανάς, έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα το πρώτο όχημα να αρπάξει φωτιά από διαρροή αερίου και να καεί ο οδηγός.

Μισή ώρα μετά, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς από πυροσβέστες, εξερράγη το βυτιοφόρο. Κομμάτια του τινάχτηκαν σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της έκρηξης. Σκοτώθηκαν ο οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, 39 χρόνων, ο αρχιπυροσβέστης, Ευστάθιος Ριζόπουλος, 42 χρόνων, ο αρχιπυροσβέστης Νικόλαος Νικολάου, 41 χρόνων και ο πυρονόμος Σωτήριος Σταμέλος, 46 χρόνων.

Τραυματίες είναι οι Ιωάννης Συκιώτης, Βασίλειος Τσατσάνης, Ιωάννης Ξυδιάς, Νικόλαος Σκαρτσιάρης, Ευαγγελία Κούρτη, Νικόλαος Αλεξίου, Τριαντάφυλλος Πεντάλιος, Στάμος Κουτσάφτης, Ιωάννης Τσιλάλης, Αθανάσιος Τσούλκας, Αντώνιος Αντωνίου, Αδάμ Τσατήρας, Νικόλαος Αυγέρης και Γρηγόρης Δούσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τραυματίες βρίσκονταν σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων από το σημείο της έκρηξης. Από το συμβάν έπαθε καρδιακό επεισόδιο ο αστυφύλακας Αθανάσιος Τζουβάρας. Ολοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Επίσης καταστράφηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ