Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε φθάνει η αγανάκτηση, χρειάζεται δράση

Ομιλία του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Δε φθάνει η αγανάκτηση από τη φρίκη που προκαλούν οι καταστροφές των αμερικανονατοϊκών βομβαρδισμών και την κτηνώδη συμπεριφορά των ηγετών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν αρκούν οι φιλολογικές συζητήσεις γύρω από τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Απαιτείται σήμερα η πιο πλατιά, μαζική ενωμένη δράση του λαού, της νεολαίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σχολειό και χωριό.Τα παραπάνω υπογράμμισε στην ομιλία του σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της Καλαμάτας που διοργάνωσε, προχτές το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενάντια στον πόλεμο και στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ηταν μια μαχητική συγκέντρωση πολλών εκατοντάδων κατοίκων, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, εργαζομένων του νομού Μεσσηνίας, η οποία ανέδειξε το αγωνιστικό φρόνημα του λαού της περιοχής, τη διάθεσή του να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που επέβαλαν οι ΝΑΤΟικοί εταίροι στα Βαλκάνια. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή της νεολαίας, η οποία με τα κόκκινα λάβαρα του ΚΚΕ και με τα μαχητικά συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους ντόπιους υπαλλήλους της κυβέρνησης Σημίτη, που φωνάζονταν τόσο στη συγκέντρωση αλλά και στην πορεία μέσα από τους δρόμους της Καλαμάτας μέχρι να φθάσουν στο χώρο της συγκέντρωσης, έδιναν και τον τόνο.

"Υπάρχουν πρόσθετοι λόγοι που επιβάλλουν να ανησυχήσει ο ελληνικός λαός. Και έχουν να κάνουν με τη στάση και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Με την ύπουλη, υποκριτική και επικίνδυνη πολιτική της", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Γόντικας στην ομιλία του για να προσθέσει, ανάμεσα στα άλλα: "Δε φθάνει που έχει μπλέξει για τα καλά την Ελλάδα σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο και στηρίζει ολόπλευρα τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ. Δε φθάνει που τα έχει δώσει όλα στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ και αλωνίζουν ασύδοτοι. Εφθασε στο σημείο ο κ. Σημίτης να υπονοεί ότι οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού βλάφτουν τα συμφέροντα της χώρας. Καλεί τον ελληνικό λαό να μείνει στο σπίτι του. Καίγεται η γειτονιά μας και καλεί τον ελληνικό λαό να μην ανησυχεί!

Συναγωνίζεται ο κ. Σημίτης σε ψέματα και υποκρισία τα γεράκια του πολέμου. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη. Παριστάνει τον ειρηνοποιό, ενώ πήρε μέρος σε όλη την προετοιμασία του πολέμου. Υπέγραψε την κήρυξή του, στηρίζει τη συνέχισή του μετατρέποντας την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο. Το επιχείρημα που προβάλει ότι δεν πρόκειται να στείλει χερσαίες δυνάμεις είναι κάλπικο. Το ΝΑΤΟ δε ζήτησε τέτοια συμμετοχή προς το παρόν. Μπορεί και να μη μας ζητήσουν, γιατί έχουν άλλο καταμερισμό για την Ελλάδα. Ο,τι άλλο ζήτησε το έδωσε"!

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε παρακάτω ο ομιλητής, "καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν αυτή την κυβέρνηση και να την τιμωρήσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση είναι συνένοχη και συνυπεύθυνη. Στηρίζει αυτό το βρώμικο πόλεμο, όχι από κακούς χειρισμούς και υπολογισμούς, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τα οποία εκφράζει και υπερασπίζεται με πάθος και αδιαλλαξία. Για το λόγο αυτό, επίσης, υπέγραψε το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ που ο λαός δε νομιμοποιεί".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική καταδίκη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και της εμπλοκής της Ελλάδας (2016-11-16 00:00:00.0)
Αντιπολεμική διαδήλωση στη Λήμνο (2000-03-27 00:00:00.0)
Πλημμύρισε από κόκκινο χρώμα η πλατεία (1999-05-13 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση (1999-04-30 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις (1999-04-27 00:00:00.0)
Ακρως επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη χώρα μας και την ειρήνη (1999-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ